Az egészséges reggeli!
Leginkább azoknak akik odafigyelnek a fehérje bevitelükre. (Remélem Mindenki)!
Nagyon gyorsan elkészíthető
és csupa-csupa egészséges összetevő! :)
A chia mag
az Aztékok szerint a „futók étke”, mert:
- - a leggazdagabb természetes lelőhelye az Omega 3 zsírsavnak
- - növényi termék, így koleszterinmentes
- - gazdag oldhatatlan (több mint 30%) és oldódó (5-6%) rostokban egyaránt
- - telített zsírsav tartalma nagyon alacsony
- - proteinben gazdag
- - antioxidánsokban gazdag
- - magas ásványi anyag tartalma van: kálcium, magnézium, vas, cink, A és B vitaminok, réz, kálium.
Protein palacsinta, chia maggal. |
Dr.
Josh Axe inspirált ennek a reggelinek az elkészítésében.
Ha
a táplálkozásról, fitness-ről, az egészségről kérdezel valaki Amerikában,
mindenki csak azt mondja: ”Kérdezd Dr. Axe-t”! ő az alapítója a BurstFIT
intervallum képzési rendszernek. Állandó vendége az NBC és a FOX házigazdáinak.
Profi úszó csapatoknak ad táplálkozási és mozgásszervi munkával kapcsolatos segítséget,
hogy hogyan növeljék a teljesítményt. 2012-ben az USA úszócsapatával Ő is utazott
a Londoni játékokra. Ryan Lochte és Peter Vanderkaay,
többszörös Olimpiai- és Világbajnok profi úszókkal is dolgozott együtt.
Dr. Axe-ról bővebben itt
olvashatsz: draxe.com
Nos,
az Ő egyik palacsintáját gondoltam át. Palacsinta liszt helyett zabpehelylisztet
tettem bele és mandulatej helyett kókusztejjel készítettem. Kókuszchips helyett
zabpelyhet tettem bele. Ami még fontos, hogy én nem használtam a sütésnél kókuszolajat,
hanem tapadásmentes serpenyőt.
Hozzávalók: 3-4 közepes palacsintához (szerintem ebből 2 db elég
egy Nőnek):
- 4 csapott evőkanál, azaz 40 g zabpehely liszt
- 2 csapott evőkanál, azaz 20 g kókuszliszt
- 3 csapott evőkanál vagy 1,5 mérőpohár (benne van a fehérje tasakban) gyors felszívódású, PEAK Whey Fusion vanília/kókusz fehérje por
- Fél teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 1 csapott evőkanál, 10 g chia mag
- 1 csapott evőkanál, 10 g zabpehely
- 1 csipet Himalaya só
- 1 egész tojás
- 10-13 evőkanál (1-1,3 dl, megmértem) kókusztej
Elkészítés:
- A száraz összetevőket tegyük egy tálba, keverjük össze, majd adjuk hozzá a tojást és a kókusztejet.
- Először 1 dl kókusztejet adjunk hozzá, hagyjuk 5 percig állni, míg a chia mag és a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána elképzelhető, hogy 20-30 ml-t még hozzá kell adni. Ezt a tojás mérete befolyásolja. A palacsintatésztánál sűrűbb állagúnak kell lennie, nem folyósnak.
- Ezután egy tapadásmentes serpenyőbe tegyünk 2 evőkanállal a masszából, lapogassuk el kerek formára a kanállal és hagyjuk sülni szép barnára. Lessünk alá, ha szép halvány barnára megsült, egyszerűen fordítsuk meg és ezt az oldalt is süssük meg. Én úgy sütöttem, hogy felforrósítottam a serpenyőt, majd levettem a tűzről és akkor kentem bele a masszát. Miután beletettem azután tettem vissza a tűzre. Nem kell semmilyen zsiradékot használni a sütéshez.
Mi házi, cukormentes eperlekvárral és stevia-val édesített nutellával ettük :) De ezek elhagyhatóak.
Tipp: Ha 1 púpos teáskanál zsírszegény Holland kakaót (Nature cookta) kikeversz 1 csapott teáskanál Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítővel és kb. 1 evőkanál kókusztejjel, akkor fincsi és édes kakaós öntetet kapsz, amit ha rákanalazol a palacsintára, egyszerűen Isteni :) Én mondjuk szeretem a jó kakaós és édes dolgokat.
Tipp: Ha 1 púpos teáskanál zsírszegény Holland kakaót (Nature cookta) kikeversz 1 csapott teáskanál Dia-Wellness 1:4 cukorhelyettesítővel és kb. 1 evőkanál kókusztejjel, akkor fincsi és édes kakaós öntetet kapsz, amit ha rákanalazol a palacsintára, egyszerűen Isteni :) Én mondjuk szeretem a jó kakaós és édes dolgokat.
Nagyon jó étvágyat és
egészséget kívánok hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése