Ha szereted a répatortát
de nincs kedved vagy időd bekapcsolni a sütőt, hogy megsüsd, akkor tökéletes
választás lesz ez a répatorta golyó. Alig néhány hozzávalóval, amelyeknek
mindegyik egészséges, mennyei répatorta ízű finomságot alkothatsz.
Ezek nyers golyócskák
és minden vitamin- és ásványi anyag tartalom 100 %-osan bennük marad, hiszen
nem éri hő vagy egyéb drasztikus konyhatechnikai beavatkozás. Édesíteni datolyát és
mazsolát használtam. Hozzáadott egyéb cukrot nem tartalmaz! Lisztet nem tartalmaz!
Hozzávalók:
- 1 csésze reszelt répa
- 1,5 csésze normál szemű zabpehely
- 2 marék kék vagy sima beáztatott mazsola
- 10 db beáztatott datolya
- 2 mokkás kanál természetes vanília por/kivonat/mag
- Mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint vagy őrölt fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér kombinációja
- 1/4 csésze víz; az a víz amibe a datolyát és a mazsolát áztattuk
- Kókuszreszelék a golyók forgatásához
Elkészítés:
- A mazsolát és a datolyát áztassuk be fél órára tiszta vízbe. (lehet egy tálban a kettőt)
- A zabpelyhet az aprítógép vagy kávédaráló segítségével aprítsuk kisebb szemcséjűre.
- A répát reszeljük le a reszelő kis lyukú részén.
- A mazsolát és a datolyát nyomkodjuk ki a víztől DE a vizet ne borítsd ki!
- Ezután minden hozzávalót tegyünk aprítógépbe és jól dolgozzuk össze a masszát de a vizet apránként adagoljuk.
- Tegyük be kb. negyed-fél órára a masszát a hűtőbe.
- Majd enyhén vizes kézzel formázzunk golyókat és hempergessük meg a kókuszreszelékben.
- A golyókat tegyük hűtőbe, így jól összeérnek az ízek.
Tippek Izától:
- Nyugodtan tehetsz a masszába is kókuszreszeléket ha szereted, ezzel kicsit tudod keményebb állagúra csinálni a masszát.
- Az édes, áztató vizet apránként adagold, nehogy túl laza legyen a golyók textúrája.
- Ha túl laza lett, akkor vagy még egy kis zabpelyhet vagy kókuszreszeléket tehetsz még bele. Elrontani nemlehet :)
-
Ha szeretnél hasonlóan finom és ugyancsak természetes összetevőket tartalmazó répatortát készíteni sütés nélkül, akkor feltétlen készítsd el a répatortámat édes kesu krémmel is. Biztos sikert aratsz vele :)A golyók közepébe tehetsz egy fél diót, így is nagyon finom ahogy ráharapsz és roppan.
Nagyon jó étvágyat!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése