Paradicsom krémleves:
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2 db nagyobb répa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 6 db közepes paradicsom
- 1 db hámozott paradicsom konzerv
- 200 ml szójatejszín (Sojade)
- Fűszerek: Tiszta só, őrölt bors, vegamix
- Olíva olaj a hagyma dinszteléséhez
- 1 marék friss bazsalikom
Elkészítés:
- Az olívaolajban az aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, közben megsózzuk.
- Beletesszük a nagyobb darabokra vágott fokhagymát, a babérlevelet, borsozzuk, vegamixxel megszórjuk.
- Ezután belekarikázzuk a répát (nagyobb darabokra), beletesszük a négyfele vágott paradicsokomat, a hámozott paradicsomot és felengedjük vízzel addig, hogy elepje a zöldségeket.
- Főzzük. Majd mikor a répa és minden zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről és kézi botmixerrel összeturmixoljuk a friss bazsalikommal együtt. Előtte vegyük ki a babérlevelet!
- Ezt követően beleöltjük a szójatejszínt és jól keverjük/turmixoljuk össze. Ha szükséges tegyünk még bele vizet.
Ennek a levesnek az alapreceptjét Stőhr Gréta egyik kurzusán sajátítottam el.
Aszalt paradicsomos pesztó:
Hozzávalók:
- 4-5 db aszalt paradicsom (olajban eltett)
- 2 evőkanál kesuparmezán
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2-3 szál friss bazsalikom
- Kb. fél dl olívaolaj
Elkészítés:
- Minden hozzávalót tegyünk egy aprítógépbe és jól aprítsuk össze.
Kesuparmezán:
Hozzávalók:
- 2 marék natúr kesudió
- 1 púpos evőkanál inaktív sörélesztő pehely
- Füstsó, ízlés szerint (lehet ez a parmezán picit sósabb)
- 1-2 teáskanál fokhagyma granulátum
Elkészítés:
- A kesudiót tegyük a kávédarálóba és daráljuk le de vigyázzunk, hogy ne daráljuk túl mert a kesudióban lévő olaj miatt könnyen krémesre darálhatjuk és elvesztheti parmezán állagát.
- Borítsuk ki egy tálba és tegyük bele a többi hozzávalót. Keverjük össze, kóstoljuk meg, szükség esetén tegyünk még bele sót, sörélesztő pelyhet, fokhagyma granulátumot.
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése