Ami jó, hogy
itthon is megterem, így nem
kell végigmennie különböző hosszú szállítási, tartósítási procedúrán. Már
magyar is kapható, én a hazai dolgoknak vagyok a híve :)
Ezt a hűsítő, könnyed de tápláló levest ma
találtam ki :) és gyorsan meg is osztom Veletek mert nagyon fincsi lett.
Hozzávalók 2 személyre:
- 450 g kimagozott görög dinnye húsa
- 150 ml kókuszkrém (én a Cocomas kókuszkrémet használom 200 ml)
- 3-4 friss mentalevél
- 1 citrom héja és pár csepp leve
- 2 csapott mokkáskanál konjac liszt
- 1 csapott mokkáskanál Dia-Wellnes 1:4 cukorhelyettesítő
Elkészítés:
A
dinnyét tegyük bele egy tálba, botmixerrel turmixoljuk le, majd tegyünk bele 50
ml kókuszkrémet és a menta leveleket. Turmixoljuk össze ismét. Így a
mentalevelek összetörnek, kiadják az aromájukat. Tegyük félre picit állni, addig
míg a citromos habokat elkészítjük.
Citromos hab:
100
ml kókuszkrémet habverővel picit verjünk ki (nem fog annyira felverődni, mint
ha állati eredetű tejszín lenne), tegyük bele a reszelt citrom héjat, 3-4 csepp
citromlét, 1 csapott kávéskanál DW cukorhelyettesítőt, majd fél kávéskanál
konjac lisztet. Keverjük össze, majd várjunk vele, be fog sűrűsödni. Kóstold
meg, hogy elég édes- e a Te ízlésedhez. Ha nem elég sűrű nagyon pici konjac
lisztet még tehetsz bele; csak óvatosan mert nagyon sűrít a liszt. Olyan
állagot kell kapnod, hogy a levesen ne follyon el.
Térjünk
vissza a mentás, kókuszkrémes, dinnyés turmixunkhoz. Az egészet szitán öntsük
át egy tálba, majd a fennmaradt mentaleveleket és a dinnye rostját egy
evőkanállal passzírozzuk át.
Ezután menta darabkák nélküli, finom állagú lét
kapunk.Tegyünk bele 1,5 csapott kávéskanál konjac lisztet és keverjük el.
Dinnye szűrése, passzírozása |
Nincs
más hátra, mint tálalni.
Néhány dinnye darabot tegyünk a tányér aljába.
Dinnyedarabok a leves betétjeként |
Öntsük rá a kókuszkrémes, mentás dinnyelét, majd a citromos habokból tegyünk rá párat, amit egy kiskanál segítségével tudunk formázni.
Tegyük
hűtőbe 20-30 percre.
Nagyon
jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagy
ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése