Annyira egyszerű elkészíteni! Annyira finoman fűszeres és annyira szaftos, nyamiiii :)
Néhány érdekes, hasznos tudnivalót írtam a felvágottakról, a párizsiról. Ha érdekel, mivel akarnak etetni bennünket, olvasd el ezt a bejegyzésemet.
Visszatérve a sonkára.
Minden
mentes!
Azaz csak természetes
fűszereket, magas Omega3 tartalmú olajat tartalmaz. Semmi több.
Ezt valóban bátran fogyaszthatod akkor is ha fogyni szeretnél, ha sportolsz és akkor is ha egyszerűen csak finom, ízletes felvágottra vágysz :)
Hozzávalók:
- 1 egész, kicsontozott csirkemell
- 1 fej vörös hagyma
- 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 dl olíva olaj
- Fűszerek: Friss kakukkfű szárastól, Himalaya só (természetes formában tartalmaz vasat), frissen őrölt bors, sültcsirke/ sülthús/ gyros vagy egyéb só mentes bio fűszer.
Elkészítés:
- A húst fűszerezzük be, öntsük rá az olajat és egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben, hogy a fűszereket jól magába szívja.
Befűszerezett csirkemell. |
- Mikor sütni szeretnénk, a csirkemellet kötözzük össze (hogy ne pillangó alakú legyen hanem henger)
- Egy serpenyőbe dobjuk bele a kakukkfű szárakat körbe, középre tegyük a húst. Majd a hús minden oldalát néhány percig süssük meg (alul és felül is). Ez a folyamat összerántja egy picit a hús külső rostjait és így nem kell a sütőben sokáig sütni, ami kiszárítaná a húst. Ezáltal marad belül finoman szaftos.
- Ezután vegyünk elő egy tepsit, tegyük bele a kakukkfű szárakat és rá a húst.
Serpenyőben hirtelen megsütött csirkemell kakukkfű ágyon, sütőben való sütés előtt. |
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig.
Elkészült sonka. |
- Ezután tegyük rá egy vágódeszkára és kb. 10 percig pihentessük. Levághatjuk róla a kötöző madzagot és vékonyan, éles késsel szeljük fel.
Szeletelt sonka. |
Kötöző
madzag ne műanyagból legyen. Olyat válasszunk, ami bírja a hőt.
(én egy asztali díszből kivett natúr, kötöző raffiát találtam, hihihi;
kreatívnak kell lenni a konyhában)
Ami marad, azt tegyük
hűtőbe.
Nagyon jó étvágyat
hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése