Megérinteni,
megízlelni és átadni magunkat a végtelennek…
Ez
a mondat sokmindent rejthet magában.
Engedjétek szabadjára fantáziátokat. Rátok
bízom, hiszen írtam a Lélekmelengető (http://fittfazekkulturblogizaval.blogspot.hu/2014/08/eletunalom-eletkedv.html) bejegyzésben, hogy szabadok vagyunk :)
Mivel
ez egy olyan kultúr blog, ami leginkább fincsi és egészséges ételekről szól,
ezért ezt a gondolatsort az új alkotásom mögé szeretném tenni :)
Édes,
roppan, kókuszos és egészséges. Csak ahogy a természet megalkotta.
Raffaello golyók, ahogy a természet megalkotta. |
Hozzávalók 25 raffaello
golyóhoz:
- 150 g kesudió (natur)
- 10 g mandula (natur, héj nélküli)
- 50 g kókuszreszelék + még egy kicsi a golyók beleforgatásához
- 100 ml kókusztej
- 2 csapott teáskanál vanília por (én természeteset használtam)
- 2 evőkanál méz (vagy DW mézhelyettesítő, vagy 1 teáskanál + 1 kávéskanál Dia-Wellness folyékony édesítő, így már nem nyers)
Elkészítés:
Megmutatom, hogy én milyen természetes vanília port, kivonatot használtam:
Természetes vanília kivonat, por. |
Megmutatom a mézhelyettesítőt is. Alacsony kalóriaérték, cukorbetegek is fogyaszthatják.
Dia-Wellness méz helyettesítő. |
A
kókuszreszeléket tegyük aprító/turmix gépbe, hogy a kések még apróbbra vágják a
reszeléket. Ezután ezt öntsük ki egy tálba, tegyük félre. A turmixgépbe tegyük
bele a kesudiót, daráljuk össze, adjuk hozzá a héj nélküli mandulát, ezzel is
daráljuk picit, majd öntsük bele a kókusztejet, a vaníliaport, a mézet/édesítőt
és végül a kókuszreszeléket. Jól keverjük össze. Előfordulhat, hogy picit
lágynak érzed, ez a méz mennyiségétől is függ, ekkor tegyünk még bele
kókuszreszeléket, hogy golyókat tudjunk belőle formázni. Minden golyóba tegyünk
bele egy héj nélküli mandulaszemet, majd forgassuk meg a kókuszreszelékbe és tegyük
hűtőbe az elkészült finomságokat.
Nagyon
jó étvágyat hozzá!
Nagy
ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése