Rántott husiiii!! :))
Bő olaj, fehér liszt,
prézli; többé már a múlté :)
Van
olyan ember szerintetek „kis”hazánkban aki nem szereti a rántott húst?
Ezer
féleképpen meg lehet csinálni de ami a sztenderd, hogy liszt, tojás, prézli
beleforgat, aztán bő napraforgó olajban kisüt. (napraforgó olaj általában jó nagy
buborékokat fúj sütés közben; nagyobbakat mint amit a gyerekeknek lehet venni
buborékfújó csinál + azt hisszük, hogy megújuló energiaforrás, mert általában
többször használjuk fel ugyanazt). Jujj!!
Megvan
az az érzés is mikor nem olajsütőt használunk, hanem egyszerűen serpenyőben,
lábasban sütjük szorgalmasan a családnak a rántott húst? Forró zsírgőzzel
ápoljuk orcánkat, hajunkba, ruhánkba finoman belekúszik a sült zsír szaga; oly
annyira, hogy utána nagy szervízt kell magunkon végrehajtani, hogy szalonképesek
legyünk :))
Fehér liszt helyett, szezám liszt
Prézli helyett, szezámmag,
Bő napraforgó olaj helyett, pici olíva olaj
Olajsütő vagy serpenyő helyett sütő
Ez lett belőle:
Szezám bundában sült csirkemell |
Husihoz:
- csirkemell szeletek
- só, bors, fokhagyma granulátum
- szezám liszt
- szezám mag
- pici olivaolaj
- pici pirított szezámmag
Salihoz:
- jégsaláta
- répa
- paradicsom
- lucerna csíra
- pici bio tökmagolaj
Megmutatom, hogy én milyen tökmag olajat használok. Annyira finoman kiérződik benne a pirított tökmag íze :)
Bio tökmagolaj |
Elkészítés:
A
húst fűszerezzük be, majd forgassuk bele a szezámlisztbe, felvert és
fűszerezett tojásba végül a szezámmagba ( a szezámmagba is tehetsz pici sót).
Vegyünk elő egy tepsit és az aljára permetezzünk pici oliva olajat, majd tegyük
bele a húsokat és a tetejükre is szintén permetezzünk pici olajat. Így
elkerüljük, hogy sok olaj kerüljön rá. Ezután fóliával lefedve, 200 fokra
előmelegített sütőbe tegyük be 15 percre. Ezután vegyük le a fóliát és süssük
tovább, addig, amíg a szezámmag kap egy kis halvány barnás színt. Nekem ez 25
perc volt + a végén 3 percre rágrilleztem. A húsok mérete és az hogy a sütőben
középre, vagy felülre helyezed inkább a tepsit, befolyásolja a sütési időt. Túl
sokáig nem szabad sütni mert kiszáradhat a hús.
A
Sali alapanyagait összevágtam, összekevertem, néhány csepp tökmagolajat tettem
rá majd megszórtam pirított szezámmaggal (teflon serpenyőben szárazon
megpirítottam)
Tipp:
Még
finomabb ha előző este fűszeres tejben áztatod a pipihúst.
Jó
étvágyat kívánok hozzá! :)
Nagy
ölelés:)
Iza
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése