Lágy, selymes krémleves
a mézeskalács finom illatával, ízével és a chili pikatériájával.
Mézeskalács ízesítésű sütőtök krémleves, chilivel. |
Én a hűvösebb
hónapokban nagyon szeretem a testet, lelket melengető ételeket, mint pl. a
gyömbért vagy a chilit. A mézeskalács íz pedig télen szerintem kihagyhatatlan :)
Nagyon könnyű
elkészíteni, én is hirtelen „felindulásból" követtem el, mert sütöttem
sütőtököt de az íze és édessége jelentősen elmaradt attól, amilyenre vágytam.
Így lett belőle krémleves.
Nagyon finom, ahogy a
fahéj, szegfűszeg és az édes íz keveredik egy pici chilivel. Nagyon harmóniában
vannak az ízek.
Hozzávalók
2-3 adaghoz:
- 500 g megsütött sütőtök (héj nélküli mennyiség)
- 2, 5 dl zsírszegény főző tejszín (kókusztejszínnel/krémmel helyettesíthető)
- 3, 5 dl kókusztej (én házilag készítettem)
- 30 g igazi vaj
- 2 csapott teás kanál mézeskalács bio fűszerkeverék
- 2 csapott kávés kanál Himalaya só
- 1 csapott teás kanál Dia_Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
- 2-3 csapott kávés kanál chili (elhagyható)
Elkészítés:
- A sütőtököt 220 Celsius fokon kb. 1 óra 20 perc alatt megsütjük. (nézegesd a sütőben, a szélei picit megbarnulnak/megpirulnak ha már jó)
- A megsült tököt beletesszük egy lábasba és hozzáadjuk a tejszínt, fűszereket, cukrot, vajat és a kókusztejből kb. 2 dl-t.
- Elkezdjük főzni, közben botmixerrel összeturmixoljuk és megnézzük mennyire sűrű. Majd hozzáadjuk a maradék 1,5 dl kókusztejet apránként adagolva és a chilit. Felforraljuk és melegen tálaljuk.
Mézeskalács ízesítésű sütőtök krémleves, chilivel. |
Nagyon jó étvágyat
hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése