Igazi Halloween-i, rémisztően finom, iszonyúan morbid party falatok ;) erős idegzetűeknek :)
Finom lelkemnek sem volt egyszerű elkészíteni, higyjétek el. Ugyanakkor imádom a grissinit és ekkor is csak arra gondoltam, hiszen ez nem más, mint egy gluténmentes, sajtízű, picit paradicsomos grissini mandulakörmökkel. Ezekkel lehet a tüzes guacamolét falatozni...
A TV2-FEM3 Café-ban is elkészítettem ezt a Halloween-i fogást. A forgatásról készült videó lentebb megnézhető.
Guacamole:
Hozzávalók:
- 2-3 db avokádó
- 2-3 teáskanál lime leve
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2-3 db paradicsom
- 1 kis fej fehér hagyma
- chili
- só, őrölt bors
Elkészítés:
- Az avokádó húsát tegyük egy tálba és villával törjük össze. Az összes többi hozzávalót vágjuk apróra és keverjük bele a darabos avokádóba. Locsoljuk meg a lime levével és keverjük össze, tegyük hűtőbe.
Grissini ujjak:
Hozzávalók:
- 2 csésze mandulaliszt
- 2 csésze nyílgyökérliszt
- 2 teáskanál só
- 2 teáskanál fokhagyma por
- 2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
- 6 evőkanál olíva olaj
- Kb. fél pohár mandulatej
- Dekoráláshoz: sűrített paradicsom, kb. 20 szem tisztított, egész mandula.
Elkészítés:
- Minden hozzávalót tegyünk egy tálba és keverjük, gyúrjuk össze. Ha túl száraz tegyünk még bele egy kevés tejet.
- Olíva olajos kezünkkel formázzuk az ujjakat, a végébe tegyünk egy szem tisztított, egész mandulát és süssük meg 170 Celsius fokra már előmelegített sütőben kb. 20-30 percig, szilikonos sütőpapiron. (a vastagsága befolyásolja az időt).
- Ha kihűlt kivehetjük a végéből a mandulát és egy ecsettel tegyünk oda a sűrített paradicsomból, majd helyezzük vissza a mandulaszemet és folytassuk a paradicsommal való dekorálást.
2. rész:
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése