Erre több
lehetőségünk is van: vagy pékségben kell dolgoznunk, vagy szerzünk egy jó barátot,
aki valamelyik pékség vagy bolt péküzemében dolgozik és mikorra kisül a friss
péksütemény akkorra odamegyünk. Azért valljuk be, hogy ez utóbbit elég
kivitelezhetetlen beépíteni a mindennapokba.
Vagy bízzuk a szerencsére és ha
éppen vásárolunk pont akkor hozzák ki, így míg hazaérünk is szinte meleg marad.
Ennél jobb és biztosabb
módszer, ha mi készítjük el otthon. Már mutattam, hogy hogy kell olasz kis
kenyérkét, a ciabattát,
illetve a foszlós,
békebeli kiflit készíteni de ugye ezeket keleszteni kell ami több időt vesz
igénybe, mire az asztalunkra kerül.
Ha gyorsan szeretnénk
friss, meleg zsemlét, akkor arra is van lehetőség.
Íme egy nagyon gyorsan,
kelesztés nélkül készíthető variáció, ami sütési idővel együtt 40 perc alatt
elkészül.
Szénhidráttartalmát a Dia-Wellness
Zéró 6 lisztkoncentrátummal 30 %-al csökkentettem!
Fehérjetartalma a teljes
kiőrlésű tönköly liszt miatt is magasabb a fehér lisztből készült változathoz
képest, ráadásul a cottage cheese-el még növeltem is, hiszen 150 g cottage
cheese-ben van 19,05 g fehérje.
Zsírtartalma sem eget
verő: a kókuszolaj egészséges és a 150 g light, szemcsés sajtban csupán 3,3 g
zsír van.
- 200 g teljes kiőrlésű, bio tönköly búzaliszt
- 100 g Dia-Wellness Zéró 6 lisztkoncentrátum
- 150 g light, fűszernövényes cottage cheese (light túró és natúr cottage cheese is jó)
- 3 egész tojás
- 3 kávés kanál Himalaya só
- 3 kávés kanál foszfátmentes sütőpor
- 3 evőkanál kókuszolaj
- Pici darált lenmag, a tetejére
Elkészítés:
- Minden hozzávalót egy tálban keverjünk, gyúrjunk össze.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- A tésztából 9 kis golyót formázzunk, majd fújjuk le vízpermettel. Tegyünk a tetejükre darált lenmagot, ezt nyomkodjuk picit bele a bucikba.
- A sütőbe is fújjunk vízpermetet, majd tegyük be a bucikat és süssük 30 percig. Ha sötétebbre szeretnéd, egy picit még hagyd bent sülni.
Ezek a kis zsemlék
sűrűbb állagúak, mint a megszokott bolti változat, de annyira finom íze van,
hogy egy pici igazi vajjal megkenve egy pohár mandula- vagy kókusztejből
készült kávéval vagy cappuccinóval is kiváló reggeli.
Azt tapasztaltam, hogy
másnapra egy picit morzsálódik, ami engem nem zavar de érdemes annyit sütni,
amit még frissen elfogyasztunk.
Nagyon jó étvágyat
hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése