2015. február 22., vasárnap

Avokádó krém, friss zöldségekkel.


Ezt az avokádókrémet nagyon gyorsan el lehet készíteni. Én éppen emiatt nagyon szeretem. Nem kell butaságokat összeenni, ha sietős a reggeled. Ebből kensz egy kicsit egy pirítósra vagy pufirizsre és már jót tettél az egészségednek. Akár reggelire, akár uzsira is nagyon jó választás. 

Egészségre gyakorolt hatása az avokádónak, mint tudjuk nagyon jó. Emeli a jó koleszterinszintet, megfelelő arányban található benne a kalcium-magnézium, stb. Többet az avokádó élettani hatásáról itt olvashatsz.

Zsírtartalmát diétázók vegyék figyelembe. Igaz, hogy telítetlen (ez jó) zsírokat tartalmaz de tömegének 20-25 %-a zsír. A növényi zsír felszívódása egyszerűbb szervezetünknek, mint az állati de azért zsírtartalmára  érdemes odafigyelni.

A krém tartalmaz még friss fokhagymát, aminek jótékony hatását már nem is ecsetelném :)

Ha vegán formában szeretnéd elkészíteni, akkor hagyd ki belőle a natúr joghurtot, úgy is nagyon finom. 

Fontos, hogy jó érett legyen az avokádó. Mivel import, ezért ilyet nem igazán lehet kapni. Ha beteszed egy nejlon zacskóba, akkor néhány napon belül megpuhul, főleg ha nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten tartod.


Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 érett, puha avokádó
  • Kb. 125 ml zsírszegény, natúr joghurt
  • 1/2 kávéskanál Himalája só
  • 1/2-1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 teáskanál citrom leve
 Elkészítés:
  • Minden hozzávalót tegyünk turmix gépbe és turmixoljuk krémesre. Vagy elegendő egy villával is összetörni az avokádót. Ez esetben a fokhagymát reszeljük bele.

  
 Iza tippjei:

  • Én úgyis nagyon szeretem ha nem teljesen krémes az állaga, hanem vannak benne kisebb avokádó darabok is. A képen látható is így készült.
  • Tálaláskor friss idény zöldségeket, csírákat, sótlan magokat és pirítóst adhatsz mellé (a pirítós teljes kiőrlésű kenyérből, akát élesztőmentes kenyérből, kifliből legyen)

Jó étvágyat!

Nagy ölelés :)

Iza.

Nincsenek megjegyzések: