2015. március 5., csütörtök

Hogyan készítsünk házilag mandulavajat?



A mandulavaj egy fantasztikus finomság :)

Sokrétűen felhasználható olyan süteményekbe, amelyekbe vaj kell. Nagyon finom kekszek összeragasztásához de akár egyszerűen rá is teheted a kekszre, nagyon finom ízt kölcsönöz neki. Brownieba is beleteheted vagy én pl. a Liszt-, vaj-, olaj- és cukormentes zabpehely kekszemhez is ezt használtam, amit nemsokára felteszek a blogra; Isteni lett :) Egyébként én sós formában is felhasználnám akár teljes kiörlésű tésztára pici parmezánnal vagy sörélesztőpehellyel; rá egy kis friss medvehagyma, oh de fincsi lehet, meg is csinálom... :)


Íze egyértelműen olyan, mint a manduláé. Natúr formában a mandula édeskés ízét érezhetjük. Akik sok természetes ételt fogyasztanak, Ők ki fogják érezni ezt a kis édes huncutságot. Egyébként lehet bele tenni mézet vagy természetes édesítőt, nagyon pici Himalaya sót, Így bármire kenve élvezhetjük ezt a különleges és mégis nagyon egyszerű és természetes vajat.

Hozzávalók:

  • Amennyi mandulavajat szeretnél, annyi natúr mandula a barna héjával együtt.
  • Pici méz vagy vegánoknak kókuszvirág cukor vagy természetes édesítő
  • Pici Himalaya só
Elkészítés:

  • Tegyük bele a mandulát a robotgép aprító részébe (nem a turmix része; az én gépen 1200W-os), majd kb. 10-12 percig aprítsuk. Néha álljunk meg és az aprító faláról vegyük le a feltapadt manduladarabokat, közben a gép is pihen. Majd folytassuk az aprítást addig, amíg krémes állagú vajat kapunk.


Jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)

Iza.

Nincsenek megjegyzések: