El tudod képzelni ezt a finom és extrán ropogós zabtallért egy reggeli kávé mellé? Vagy mit szólnál egy délutáni finoman gőzölgő vagy esetleg egy jeges kávé mellé? Bármelyik napszakot is választod, jól fog esni ez a nagyon könnyedén elkészíthető tallér.
Ha a gyümölcsös ízeket kedveled, akkor készítsd el aszalt áfonyával. Ha pedig a csokoládé szerelmese vagy, akkor tegyél bele nagyon jó minőségű étcsokoládé darabokat.
Fehér cukrot nem tartalmaz ez az édes kis ropogtatni való. Helyette az édes ízt a vegánok által is fogyasztható rizsszirup és a kókuszvirág cukor adja.
Az biztos, hogy az élmény felejthetetlen lesz :)
Hozzávalók:
A mérőeszköz egy csésze, ami 2,5 dl-es.
- 1 csésze apró szemű zabpehely
- 1 csésze nagy szemű zabpehely
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csapott teáskanál foszfátmentes sütőpor
- 2/3 csésze rizsszirup
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 4 csapott evőkanál Low carb tápióka keményítő
- Fél teáskanál Tiszta só
- Kókuszvirág cukor ízlés szerint (elhagyható de én tettem bele egy picit, mert eléggé édes szájú vagyok)
- 1 kis marék aszalt áfonya vagy
- 1 kis marék legalább 70 %-os étcsokoládé pasztilla/feldarabolt csokoládé
Elkészítés:
- Mindenhozzávalót keverjünk össze.
- Vegyük ketté a masszát és az egyikbe tegyük az aszalt áfonyát, a másikba az étcsoki darabokat.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Az áfonyásat és a csokisat külön fogjuk kisütni, 2 adagban.
- Egy nagy, lapos tepsibe tegyünk sütőpapirt és egy teáskanál segítségével adagoljunk kis gombócokat a masszából egymástól kb. 2 cm-re.
- Egy picit bevizezhetjük az ujjunkat, mert nagyon ragadós a massza.
- Ha ezzel kész vagyunk, akkor enyhén vizes kézzel lapítsuk el a gombócokat kb. fél cm-es magasságúra. Nem kell precíznek lenni, mert a massza teljesen szét fog folyni a tepsiben.
Sütési hőfok: 180 fok, Sütési idő: kb. 10 perc, majd kb. 2 percre vegyük fel a sütési hőfokot 200 fokra.
- Ha kisült a tallér, akkor várjunk egy kicsit míg hűl. Ilyenkor kezd egyre jobban keményedni, ropogóssá válni.
- Amikor már kézmeleg, akkor egy éles késsel daraboljuk fel, olyan nagyokra, amilyenekre szeretnénk.
Tippek Izától:
- Érdemes figyelni a sütést, nehogy nagyon megbarnuljanak vagy megégjenek a tallérok.
- Én az édessége, ropogóssága és az íze miatt tettem bele kókuszvirág cukrot de elhagyható.
- Minél vékonyabbra nyomkodod ki és minél több helye van szétfolyni a tepsiben a masszának, annál vékonyabb és ezáltal annál ropogósabb lesz ha kihűl a tallér.
Ez az extra ropogós zabpehely tallér, a fahéj ízével és az aszalt áfonyával vagy éppen az étcsokoládéval nagyon jó harmóniát alkot. Édes, ropog, elvarázsol…
Jó étvágyat!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése