2014. augusztus 18., hétfő

Raffaello golyók, ahogy a természet megalkotta.



Megérinteni, megízlelni és átadni magunkat a végtelennek…

Ez a mondat sokmindent rejthet magában. 
Engedjétek szabadjára fantáziátokat. Rátok bízom, hiszen írtam a Lélekmelengető (http://fittfazekkulturblogizaval.blogspot.hu/2014/08/eletunalom-eletkedv.html) bejegyzésben, hogy szabadok vagyunk :)

Mivel ez egy olyan kultúr blog, ami leginkább fincsi és egészséges ételekről szól, ezért ezt a gondolatsort az új alkotásom mögé szeretném tenni :)

Édes, roppan, kókuszos és egészséges. Csak ahogy a természet megalkotta.

Raffaello golyók, ahogy a természet megalkotta.
Hozzávalók 25 raffaello golyóhoz:

  • 150 g kesudió (natur)
  • 10 g mandula (natur, héj nélküli)
  • 50 g kókuszreszelék + még egy kicsi a golyók beleforgatásához
  • 100 ml kókusztej
  • 2 csapott teáskanál vanília por (én természeteset használtam)
  • 2 evőkanál méz (vagy DW mézhelyettesítő, vagy 1 teáskanál + 1 kávéskanál Dia-Wellness folyékony édesítő, így már nem nyers)
Elkészítés:

Megmutatom, hogy én milyen természetes vanília port, kivonatot használtam:
Természetes vanília kivonat, por.
Megmutatom a mézhelyettesítőt is. Alacsony kalóriaérték, cukorbetegek is fogyaszthatják.

Dia-Wellness méz helyettesítő.

A kókuszreszeléket tegyük aprító/turmix gépbe, hogy a kések még apróbbra vágják a reszeléket. Ezután ezt öntsük ki egy tálba, tegyük félre. A turmixgépbe tegyük bele a kesudiót, daráljuk össze, adjuk hozzá a héj nélküli mandulát, ezzel is daráljuk picit, majd öntsük bele a kókusztejet, a vaníliaport, a mézet/édesítőt és végül a kókuszreszeléket. Jól keverjük össze. Előfordulhat, hogy picit lágynak érzed, ez a méz mennyiségétől is függ, ekkor tegyünk még bele kókuszreszeléket, hogy golyókat tudjunk belőle formázni. Minden golyóba tegyünk bele egy héj nélküli mandulaszemet, majd forgassuk meg a kókuszreszelékbe és tegyük hűtőbe az elkészült finomságokat.

Nagyon jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)
Iza.

Nincsenek megjegyzések: