2014. szeptember 22., hétfő

Cottage cheese buci.

Sokszor szeretnénk egészséges, finom és meleg kiflit, zsemlét enni reggelente :)

Erre több lehetőségünk is van: vagy pékségben kell dolgoznunk, vagy szerzünk egy jó barátot, aki valamelyik pékség vagy bolt péküzemében dolgozik és mikorra kisül a friss péksütemény akkorra odamegyünk. Azért valljuk be, hogy ez utóbbit elég kivitelezhetetlen beépíteni a mindennapokba. 

Vagy bízzuk a szerencsére és ha éppen vásárolunk pont akkor hozzák ki, így míg hazaérünk is szinte meleg marad.

Ennél jobb és biztosabb módszer, ha mi készítjük el otthon. Már mutattam, hogy hogy kell olasz kis kenyérkét, a ciabattát, illetve a foszlós, békebeli kiflit készíteni de ugye ezeket keleszteni kell ami több időt vesz igénybe, mire az asztalunkra kerül.

Ha gyorsan szeretnénk friss, meleg zsemlét, akkor arra is van lehetőség. 

Íme egy nagyon gyorsan, kelesztés nélkül készíthető variáció, ami sütési idővel együtt 40 perc alatt elkészül.

Szénhidráttartalmát a Dia-Wellness Zéró 6 lisztkoncentrátummal 30 %-al csökkentettem!

Fehérjetartalma a teljes kiőrlésű tönköly liszt miatt is magasabb a fehér lisztből készült változathoz képest, ráadásul a cottage cheese-el még növeltem is, hiszen 150 g cottage cheese-ben van 19,05 g fehérje.

Zsírtartalma sem eget verő: a kókuszolaj egészséges és a 150 g light, szemcsés sajtban csupán 3,3 g zsír van.
Cottage cheese buci.
 

Hozzávalók:
  • 200 g teljes kiőrlésű, bio tönköly búzaliszt
  • 100 g Dia-Wellness Zéró 6 lisztkoncentrátum
  • 150 g light, fűszernövényes cottage cheese (light túró és natúr cottage cheese is jó)
  • 3 egész tojás
  • 3 kávés kanál Himalaya só
  • 3 kávés kanál foszfátmentes sütőpor
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • Pici darált lenmag, a tetejére
 Elkészítés:
  • Minden hozzávalót egy tálban keverjünk, gyúrjunk össze.
  • A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  • A tésztából 9 kis golyót formázzunk, majd fújjuk le vízpermettel. Tegyünk a tetejükre darált lenmagot, ezt nyomkodjuk picit bele a bucikba.
  • A sütőbe is fújjunk vízpermetet, majd tegyük be a bucikat és süssük 30 percig. Ha sötétebbre szeretnéd, egy picit még hagyd bent sülni.
Ezek a kis zsemlék sűrűbb állagúak, mint a megszokott bolti változat, de annyira finom íze van, hogy egy pici igazi vajjal megkenve egy pohár mandula- vagy kókusztejből készült kávéval vagy cappuccinóval is kiváló reggeli.

Azt tapasztaltam, hogy másnapra egy picit morzsálódik, ami engem nem zavar de érdemes annyit sütni, amit még frissen elfogyasztunk.

Nagyon jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)
Iza.

Nincsenek megjegyzések: