Tökéletes ebéd, ízharmónia és egészségügyi, élettani szempontból is :)
Laktató főétel a rohanó
hétköznapokban és nagyon guszta előétel lehet ha vendégeket vársz.
Elkészítése
nem több, mint 10 perc.
A lazac sok Omega 3 esszenciális
zsírsavat tartalmaz, hasonlóan a fürjtojás sárgájához. Emellett A, D, B
vitamint is tartalmaz a tojás. Vastartalma kizárólag a sárgájában van, tehát ne
ijedj meg tőle mert a tyúktojáshoz képest többszöröse a vitamintartalma és a
legalacsonyabb a koleszterinszintje. Bővebben a fürjtojás élettani hatásáról itt
olvashatsz.
A halak közül a
lazacnak magasabb a zsírtartalma, ezért inkább ebédre fogyaszd, mint vacsorára.
Hozzávalók
1
főre ebédhez (4 tekercs lesz belőle):
- 100 g füstölt lazac szelet (vákumoltan kapható áruházláncokban)
- 4 fürj tojás
- 1 közepes répa
- 1 közepes cékla
- Fűszerek: Himalaya só, kínai ötfűszer keverék (ez adja meg a zöldségeknek a pikánsabb édesebb ízét; fahéjat, csillagánizst, édesköményt tartalmaz)
Elkészítés:
- A répát és a céklát egy pici vízben tegyük oda párolni, közben szórjuk meg a fűszerekkel. Néhány percig pároljuk, szinte még kemények maradnak a zöldségek.
- A fürjtojást főzzük kemény tojássá.
- Eközben a lazac szeleteket tekerjük össze egyenként kerek formájú, kis fészekké és ha a tojások megfőttek, megpucoljuk és rátesszük a lazacfészkekre.
Tálaláskor a
lazacfészkek mellé tegyünk néhány répát és céklát. Én bazsalikom levéllel
díszítettem, ami természetesen ehető és finom vele.
Jó étvágyat!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése