Én nagyon szeretem :) Jujj olyan Isteni,
amikor az enyhén pörkölt szezámmagra ráharapsz és ropog a szádban, el tudod
képzelni?
Aki
vegán vagy paleo életmódot folytat, nekik is tökéletes választás. Tízóraira
vagy uzsonnára is kiváló vagy ha korog a gyomrod és ebből nasizol, azt is büntetlenül
teheted.
Az ötletet a chia
pizza receptem adta. Én annak nagyon szeretem a „tésztáját”. Ha ezt
csinálok, nagyon hamar elfogy, nem üli meg a gyomrunkat, ásványokkal,
vitaminokkal tölt fel. Ezzel szemben a fehér búzalisztből készült pizza
alaptészták szinte teljesen üresek értékes tápanyag szempontjából. Szerintem
felesleges enni. Megeszed, jól laksz vele, tömíti a gyomrodat, áthalad a
tápcsatornán és amellett, hogy szénhidráttartalma növeli a fenekünket más,
egészséges hozzáadott értéke nincs.
Hozzávalók:
- 50 g chia mag
- 30 g szezámmag
- 15 g napraforgó mag
- 15 g lenmag
- 40 g teljes kiőrlésű hajdina liszt
- 160 g tisztított víz
- 2 csipet Himalaya só
Elkészítés:
- Minden száraz hozzávalót tegyünk egy tálba és hagyjuk állni kb. 10 percig. Azt tapasztaljuk, hogy a chia mag legfőképpen megszívta magát vízzel és jól besűrűsödött a magkeverékünk.
- Ezt követően egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük el a masszát kb. 2 mm vékonyan.
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
Sütési hőfok: 175˙
Első sütési idő: 35 perc
Első sütési idő: 35 perc
- Ezután vegyük ki a félig megsült nasit, a sütőt ne kapcsoljuk ki. Néhány másodperc hűlés után kezünkkel válasszuk el a sütőpapirtól. (Azért mert sülés közben kicsit ráragadt a víztartalom miatt és most azért kell elválasztani, mert utána könnyebb lesz felvágni.)
- Vágjuk fel négyzet alakúra a lapot.
- Így felvágva tegyük vissza még 15 percre a sütőbe.
Második sütési hőfok:
175˙
Második sütési idő 15 perc.
Második sütési idő 15 perc.
Ha elkészült hagyjuk
kihűlni és utána tegyük zárható dobozba. Napokig eláll és jó ropogós marad.
Tippek Izától:
A magokat változtathatod,
ahogy Neked tetszik és amelyiket Te szereted.
Jó nasizást!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése