Ezt az avokádókrémet nagyon gyorsan el lehet
készíteni. Én éppen emiatt nagyon szeretem. Nem kell butaságokat összeenni, ha
sietős a reggeled. Ebből kensz egy kicsit egy pirítósra vagy pufirizsre és már
jót tettél az egészségednek. Akár reggelire, akár uzsira is nagyon jó
választás.
Egészségre gyakorolt hatása az avokádónak, mint tudjuk nagyon jó. Emeli
a jó koleszterinszintet, megfelelő arányban található benne a kalcium-magnézium,
stb. Többet az avokádó élettani hatásáról itt
olvashatsz.
Zsírtartalmát diétázók vegyék figyelembe. Igaz, hogy
telítetlen (ez jó) zsírokat tartalmaz de tömegének 20-25 %-a zsír. A növényi
zsír felszívódása egyszerűbb szervezetünknek, mint az állati de azért
zsírtartalmára érdemes odafigyelni.
A krém tartalmaz még friss fokhagymát, aminek jótékony
hatását már nem is ecsetelném :)
Ha vegán formában szeretnéd elkészíteni, akkor hagyd
ki belőle a natúr joghurtot, úgy is nagyon finom.
Fontos, hogy jó érett legyen az avokádó. Mivel
import, ezért ilyet nem igazán lehet kapni. Ha beteszed egy nejlon zacskóba,
akkor néhány napon belül megpuhul, főleg ha nem a hűtőben, hanem szobahőmérsékleten
tartod.
Hozzávalók
2 személyre:
- 2 érett, puha avokádó
- Kb. 125 ml zsírszegény, natúr joghurt
- 1/2 kávéskanál Himalája só
- 1/2-1 gerezd fokhagyma
- 2-3 teáskanál citrom leve
Elkészítés:
- Minden hozzávalót tegyünk turmix gépbe és turmixoljuk krémesre. Vagy elegendő egy villával is összetörni az avokádót. Ez esetben a fokhagymát reszeljük bele.
- Én úgyis nagyon szeretem ha nem teljesen krémes az állaga, hanem vannak benne kisebb avokádó darabok is. A képen látható is így készült.
- Tálaláskor friss idény zöldségeket, csírákat, sótlan magokat és pirítóst adhatsz mellé (a pirítós teljes kiőrlésű kenyérből, akát élesztőmentes kenyérből, kifliből legyen)
Jó étvágyat!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése