Ezek a csokis szívecskék
50 %-al szénhidrátcsökkentett lisztből készültek. Sem a tésztában, sem a krémben
nincs vaj vagy egyéb zsiradék, sem tej, sem cukor, sem tojás. A szívecskék
összeragasztásához a nyers étkezésben jól ismert kesukrémet használtam, amit
most friss eperrel ízesítettem és színeztem. Ezt a krémet használom kicsit
más verzióban a nyers
répatortához is.
Ez a süti nagyon hamar
elkészíthető és akár Valentin napra, akár olyan eseményre, amelyen szeretnéd
Párodat, Szeretteidet meglepni, nagyon szép és finom meglepetés lehet.
Hozzávalók
8 db-hoz:
Csokis tésztához:
- 160 g Dia Wellness 50 %-al csökkentett szénhidráttartalmú liszt
- 50 g zsírszegény kakaó (én Nature cookta-t használok)
- 1/2 teáskanál Himalaya só
- 1/3 teáskanál szódabikarbóna
- 60 g Dia Wellness 1: 4 cukorhelyettesítő (ez négyszer jobban édesít, mint a kristálycukor és nulla kalóriát tartalmaz; eritriol és stevia keveréke)
- 125 ml natúr joghurt (pont ennyi 1 doboz krémes natur aktívia)
- 187 ml víz
- 1/2 teáskanál vanília kikapart belseje (vanília kivonattal, természetes vanília porral helyettesíthető)
Hozzávalók
az epres kesukrémhez:
- 100 g beáztatott kesudió
- 7 db közepes, érett, friss eper
- 3 teáskanál méz
- 1/2 teáskanál Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítő
Hozzávaló
a csokiba forgatott eperhez:
- 8 db friss eper
- 1 tábla cukormentes, legalább 70 % kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítés:
- A kesudiót áztassuk be tiszta vízbe 2-3 órára.
- A tészta elkészítéséhez az első 5 hozzávalót jól keverjük el.
- Egy másik tálba a többi hozzávalót, a joghurtot, a vizet és a vaníliát is keverjük össze.
- A nedves hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz és csomómentesre keverjük el.
- Egy sütőpapirral kibélelt tepsibe tegyük bele az elég ragacsos, csokis krémet.
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Sütési
idő: 18-19 perc
Sütési hőfok: 175 ˙
Javasolt tepsi méret: 18X31 cm
Sütési hőfok: 175 ˙
Javasolt tepsi méret: 18X31 cm
Amíg a tészta sül, készítsük el a kesukrémet és a csokiba forgatott epreket.
Epres kesukrém:
- A kesudiót szűrjük le az áztató víztől. Minden hozzávalót tegyünk bele a turmixgépbe és jól turmixoljuk el. Addig amíg homogén, krémes textúrájú krémet kapunk. Tegyük hűtőbe.
Csokiba
forgatott eprek:
- Gőz fölött az étcsokoládét olvasszuk meg, egy villába szúrjuk a zöldjüknél az epreket és forgassuk meg félig a meleg csokimázba, majd egy rácsra fektessük az epreket és be a hűtőbe.
- Ha a tészta kisült, hagyjuk kihűlni, majd egy szív alakú kiszúróval szúrjunk ki szívecskéket.
- Ezután tegyünk az egyik tetejére az epres kesukrémből és tegyünk rá egy másik szívecskét.
Nagyon jó étvágyat!
Tippek
Izától:
- Nekem nem volt itthon sütőpapirom, ezért kivajazott és kilisztezett tepsiben sütöttem meg a tésztát. mikor kisült, kihűtöttem és éles késsel a szélét elvágtam a tepsitől, kicsit meglazítottam az alját egy palacsinta, műanyag késsel, így kifordult a tészta a tepsiből. Ha lehet inkább sütőpapirt használj, erről szépen leválik a tészta miután kisült és kihűlt.
- A csokiba forgatott epreket fém rácsra érdemes fektetni, onnan ha majd a hűtőben rádermedt a csoki, egy éles késsel le tudod vágni. Óvatosan, hogy ne az eperbe vágj bele. A kés lapját inkább a rács felé tartsd. Nekem csak fa rácsom volt itthon (kínai tányéralátét :)), az nem igazán jó, mert a fába beleragad a csoki.
- A kesukrémből még maradni fog, miután a szívecskéket összeragasztottad. Érdemes úgy tálalni, hogy vagy teszel az összeragasztott szívecske alá is kör alakban vagy pedig egy kis tálkába teszel a szívecske mellé. Nagyon finom, el fog fogyni.
- Ha a kesukrémed túl lágy, folyékony, akkor lehet nem volt elég ideig hűtőben, dobd be egy kicsit a fagyasztóba( de ne fagyaszd kővé).
- Ha ezután is túl folyékony, (ezt az eprek mérete és a hozzáadott méz mennyisége befolyásolja), akkor egy kis konjac lisztet ha teszel bele, akkor sűrűbb, pudingosabb állaga lesz. Kb. 1/5 mokkáskanálnyi kell bele.
- A legfinomabb, talán akkor ha a szívecskéket kicsit megmelegíted és a hideg krémmel ragasztod össze, majd pici porcukorral (DW 1:4 kávédarálóban porrá őrölve) leszitálod, rá kicsi csokimáz csorgatva és a végén rá a csokiba forgatott eper.
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése