2016. október 28., péntek

Halloween - Grissini ujjak, pokolian tüzes guacamoleval (vegan).

Igazi Halloween-i, rémisztően finom, iszonyúan morbid party falatok ;) erős idegzetűeknek :)

Finom lelkemnek sem volt egyszerű elkészíteni, higyjétek el. Ugyanakkor imádom a grissinit és ekkor is csak arra gondoltam, hiszen ez nem más, mint egy gluténmentes, sajtízű, picit paradicsomos grissini mandulakörmökkel. Ezekkel lehet a tüzes guacamolét falatozni...

A TV2-FEM3 Café-ban is elkészítettem ezt a Halloween-i fogást. A forgatásról készült videó lentebb megnézhető.
Guacamole:
Hozzávalók:
  • 2-3 db avokádó
  • 2-3 teáskanál lime leve
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 kis fej fehér hagyma
  • chili
  • só, őrölt bors

Elkészítés:
  • Az avokádó húsát tegyük egy tálba és villával törjük össze. Az összes többi hozzávalót vágjuk apróra és keverjük bele a darabos avokádóba. Locsoljuk meg a lime levével és keverjük össze, tegyük hűtőbe.

Grissini ujjak:
Hozzávalók:
  • 2 csésze mandulaliszt
  • 2 csésze nyílgyökérliszt
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál fokhagyma por
  • 2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
  • 6 evőkanál olíva olaj
  • Kb. fél pohár mandulatej
  • Dekoráláshoz: sűrített paradicsom, kb. 20 szem tisztított, egész mandula.

Elkészítés:
  • Minden hozzávalót tegyünk egy tálba és keverjük, gyúrjuk össze. Ha túl száraz tegyünk még bele egy kevés tejet.
  • Olíva olajos kezünkkel formázzuk az ujjakat, a végébe tegyünk egy szem tisztított, egész mandulát és süssük meg 170 Celsius fokra már előmelegített sütőben kb. 20-30 percig, szilikonos sütőpapiron. (a vastagsága befolyásolja az időt).
  • Ha kihűlt kivehetjük a végéből a mandulát és egy ecsettel tegyünk oda a sűrített paradicsomból, majd helyezzük vissza a mandulaszemet és folytassuk a paradicsommal való dekorálást.
1. rész:



2. rész:


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: