2016. december 20., kedd

Vegital növényi tejkészítő gép teszt.

2012-ben döntöttem el, hogy veszek egy növényi tejkészítő gépet és ez nem állt meg a döntési szakaszban. Még abban az évben és azóta is a konyhám leghasznosabb eszköze. Néhány év tejfőző tapasztalatom után 2016 őszén megkaptam tesztelésre a Vegital Rainbow gépet. Ezzel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném veletek megosztani. Jelentem azóta is boldogság van :) 

Érdemes a teljes bejegyzésemet végigolvasni, legalul meglepetés vár😊

Ebből a bejegyzésemből megtudhatod, hogy:
  • miért iszok növényi tejet,
  • milyen szempontok alapján választottam a Vegital Rainbow gépet, 
  • milyen előnyeit, hátrányait tapasztaltam a gépnek,
  • pontos számítás, hogy mennyi idő után térül meg a gép ára,
  • ha valamelyik neked megtetszik, hogyan tudod megvásárolni,
  • a beillesztett linkek könnyen és gyorsan elnavigálnak téged akár a használati útmutatókhoz, a gépekhez és a vásárlókosárhoz is.
















Miért döntöttem úgy, hogy kell nekem egy növényi tejkészítő gép?

  • Nagyon szeretem a sok “tejjel” készülő kávékat, cappucinot. Emellett viszonylag sok “tejet” használok sütemények készítéséhez is, mint pl. a vegán ünnepi kuglófom-hoz.
  • Azonban azt vettem észre, hogy ha megittam egy nagy bögre kávét, amihez állati tejet tettem régen, több órán keresztül nem tudtam megemészteni. Úgy éreztem, mintha túlettem volna magam, csak  sóhajtoztam. Nem tudtam mi lehet a gond, mára már tudom, hogy a tejcukorra és a tejfehérjére érzékeny vagyok.
  • Mára már azt is tudom, hogy az állati tej csak a bociknak való. Emberi szervezetnek semmi szüksége nincs rá és mára ez már nem vita tárgya. Ez tény. Folyamatos leterheltségben, több éven keresztül szinte észrevehetetlen gyulladásban (amely leterheli a szervezetet és számos betegség gyökere) tartja az emberi szervezetet, a tejfehérje (kazein) elősegíti a nyugvó rákos sejtek aktivizálódását és még sorolhatnám. Akit a téma jobban érdekel javaslom elolvasni A kína tanulmány című könyvet. 
  • Emellett az egyik legszomorúbb dolog, amikor a nagyipari tejtermelés miatt a bocit elveszik az anyukájától, hogy az embereknek meginduljon a tejgyártás, majd a hústermelés. Ha gondoljátok nézzétek meg ezt a videót, engem nagyon megérintett.
  • A boltokban kapható növényi tejek a gabonákon (rizs, zab, quinoa, köles), magokon (kókusz, mandula) tartalmaznak egyéb adalékokat is, amelyek ugyan nem károsak az egészségre de a házi tejben legalább tudjuk, hogy mi van és adalékanyagmentesek.
  • A házi növényi tejet akkor készítem el amikor akarom. 30 perc alatt megvan és ha éppen nincs otthon “tej” nem kell leszaladni a boltba.
  • Sokkal olcsóbb, mint a bolti változat.
  • Úgy variálhatom a hozzávalókat, ahogy akarom. Ha valaki allergiás a diófélékre, készítsen rizsből vagy kókuszból tejet. Ha valaki gluténérzékeny ő is megválaszthatja a hozzávalókat. Tehát alapanyag, íz, sűrűség bárhogy kedvünkre és egészségi állapotunkhoz mérten bárhogy variálható.
Miért döntöttem a Vegital növényi tejkészítő gép mellett?

Szempontjaim a választásnál, a gép előnyei:
  • Legyen megbízható a gép, azaz stabil elektronika. Magyarul ne adja fel a szolgálatot ha egymás után többször készítek tejet. (főzés közben gőz keletkezik, ez ne zavarja be az elektronikát, ami a gép tetején található).
  • Legyen bármikor elérhető, magyarországi szervízhálózat, garancia.
  • Olyan kései legyenek, amelyen finomra őrlik a gabonákat, hogy kevés és finom pép maradjon a főzés végén.
  • Legyen több funkciós, kiemelve a bioprogramot (max. 40 Celsius fokon ‘főz’) és a krémleves programot. (Ezek mellet sok egyéb funkció is van).
  • Ne kapjak szívrohamot ha a gép dolgozik, ugyanis egy előző gépemnél, egy másik gyártótól volt, mikor a gép aprította a magokat olyan hangos volt, hogy mindíg megijedtem.
  • Legyen esztétikus.
  • Legyen a gép viszonylag könnyű.
  • Ne forrósodjon fel a külseje. (ez fontos, hiszen ha főz és akár mi vagy egy gyermek megérinti, ne süsse meg a kezünket.
  • Legyen méretbeli választási lehetőségem (nekem szükség volt az 1,8 literesre de aki kevesebb tejet használ annak van kisebb gép is) sőt ebben is lehet kevesebb tejet készíteni, ebben az esetben a min. jelzésig kell felönteni vízzel. Ha már a víznél járunk; ha otthon van víztisztító berendezésed, akkor a tisztított vízzel készítheted a tejet. A bolti tejek nem hinném, hogy tisztított vízzel készülnek.
  • Legyen a cég akitől veszem elérhető és legyen neki is fontos az én elégedettségem.
  • Nem utolsó szempontom volt, hogy krémleveseket is lehet vele készíteni, így nem kell lábast, kézi botmixert, tűzhelyt használni. Ezzel a géppel 30 perc alatt kész a finom leves.
Ez elég sok igény de innen is látszik, hogy igen megfontolt volt a választásom. A fenti elvárásaimat a Vegital növényi tejkészítő gépei és a gyártó tudja teljesíteni.


Eddig tapasztalt hátrányok:
  • A gép lehetne még halkabb de korántsem zavar annyira a hangja, mint amit régebbi, más gyártó gépénél tapasztaltam.
  • A gépnek van tisztító funkciója, ami után valójában egy mosószeres szivaccsal, meleg vízzel el kell  mosni a gépet de ez nekem nem jelent problémát.
  • Az a műanyag kancsó, amibe leszűrjük a tejet nem elég űrtartalmú, ha a max jelzésig felengedett vízzel főzöm a tejet. Ennek egyszerű az oka. A csomagolásba ekkora méretű kancsó fért bele. Ezért ami nem fér bele a kancsóba én egy bögrébe szűröm le és már ihatom is a finom tejecskét.
Megéri tejkészítő gépet venni?

IGEN.

A modern táplálkozási igények közé egyértelműen beletartoznak a növényi tejek. Egészségünkre nem kérdés, hogy jobb hatással vannak, mint az állati tej. 100 %-ban helyettesítik az állati tejet bármely ételben, süteményekben amelyekhez tejet használunk.

Árát tekintve egy kis számítás:

A Vegital Rainbow 1,8 literes készülék akció nélkül 59.990,- Ft-ba kerül. Egy főzéssel 1,8 l tejet tudunk készíteni, amihez 2 mérőpohár kókuszreszelék, 30 g rizs, kevés só, cukorhelyettesítő és fél teáskanál extra szűz kókuszzsír kell, amely összesen: 218,- Ft. Legyen 220,- Ft. Biorizs árral és egy drágább kókuszreszelékkel számoltam és beleszámoltam az áramot, a pici sót és cukorhelyettesítőt, kókuszzsírt is, mert ezekből tényleg nagyon kevés kell és egyébként nem bio rizsből is el lehet készíteni, aminek ára kedvezőbb. 

Így 1 liter  házi light kókusztej ára: 122,- Ft. Az üzletben 1 l növényi tej ára átlagosan  700,- Ft. 

Végeredmény: 
  • A bolti tejhez képest majdnem hatodáért tudjuk előállítani a házi tejünket.
  • Ha 3 naponta főzünk egy nagy adag (1,8 l) tejet, akkor 58 főzést követően (173 nap után) már megtérül a gép ára. Ha a család többi tagja is fogyasztja, készítünk belőle kakaót vagy főzéshez sütéshez is használjuk akkor sokkal hamarabb is megtérülhet az ára és tény, hogy nagyon sok évünk van még hátra az életből, amit egészségben szeretnénk eltölteni.
🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟Ugye számodra is egyértelművé vált, hogy a növényi tejkészítő gép nélkülözhetetlen és egy igazán hasznos, jó kihasználható berendezés lenne a konyhádban.

6 ÉVES A VEGITAL 
SZÜLINAPI AKCIÓK (20% kedvezmény MOST!) + MEGLEPETÉSEK MÁJUS 25-31. KÖZÖTT.

Könyvbemutató és Szülinapi party június 3-án!


                                                                 OLVASD TOVÁBB↓

Egy évben több alkalommal a Vegital akciós meglepetéssel készül Nektek, úgyhogy érdemes mindíg nyomon követni a Fitt fazék facebook oldalát. Igyekszem naprakész lenni, hogy Ti is időben értesüljetek a kedvezményekről.

🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁🎁

Ha úgy döntesz, hogy megvásárolod az egyik növényi tejkészítő gépet, vásárlásodhoz AJÁNDÉKkal kedveskedek Neked😊 💝💝💝

Egy 25 oldalas E-book-t készítettem. Címe: Állati vs. növényi tejek.

A könyvben bemutatom az állati tej  és tejtermékek fogyasztásának élettani, környezeti hatásait. Emellett a könyv tartalmaz 10 növényi tej receptet és gyönyörű fotókkal illusztrálom a könyv teljes tartalmát.

Ahhoz, hogy ezt elküldjem Neked, a következőket kell tenned:

  • A gép rendelésekor írd be a megjegyzés rovatba, hogy: "Sütő Iza ajánlásával"
  • Küldj egy fotót az új Vegital tejkészítő gépedről a fittfazek@gmail.com e-mailcímre.

..és máris küldöm ezt az értékes, tényeket, recepteket tartalmazó olvasmányt.

Vegital oldalán több, különböző méretű, színű és funkciójú gépet is találsz. Amennyiben megtetszik bármelyik kosárba teheted a kiválasztott készüléket, amelyet házhoz is szállítanak, akár külföldre is. Akció esetén az akció részleteit pontosan olvasd el mindíg, hogy melyik gépre vonatkozik.

A vásárlás és házhozszállítás menetét kérlek ITT olvasd el.
Összességében elégedett vagyok a Vegital Rainbow növényi tejkészítő gépemmel, mondhatom azt is, hogy beleszerettem. Jónéhány funkcióját még ezután fogom kipróbálni de nekem a tejkészítés a legfontosabb, ami valóban jól működik.

Néhány szabályt be kell tartani a tej főzésénél, amihez a használati útmutatók segítséget nyújtanak.

...és ha nem tudnál egyből választani, nézd meg ITT a készülékeket összehasonlító táblázatot.

Piemonti mogyorótej:

Kellemes tejkészítést, finom ízeket kívánok :)

... és ne felejtsd el, hogy Isteni krémleveseket is lehet ebben a kis masinában készíteni. Csak beleteszed a hozzávalókat, fűszereket, beindítod a krémleves funkciót és 30 perc múlva már eheted is :)

5 megjegyzés:

White Mamba írta...

Szia!

Én itthon készítem a különböző tejeket, de engem nagyon zavar, hogy bármilyet csinálok is, bárhogy szűröm – akár többször is, zaccos marad a tej. Főleg ha kávét vagy kakaót csinálok nagyon illúzió romboló tud lenni. Ez a probléma megszűnne egy ilyen géppel?

Köszönöm,
Hajni

Iza. írta...

Szia Hajni,
Ugyanígy vagyok ezzel. Engem is zavar ha marad benne nagyobb rost ha pl kávéhoz akarom inni a tejet. Ha müzlibe teszem ott nem zavar. Szerintem ez esetben a szűrő a lényeg. A Vegitalnak van egy szűrője amin ha átszűröm nekem nem eléggé fogja fel a rostot de én még egy olcsó műanyag finomabb szűrőn átszűröm. Viszont képzeld hamarosan a Vegitalnal is lehet kapni finomabb lyukú szűrőt, már várom nagyon�� Hol tudlak értesíteni ha megérkezik? E-mail címet tudsz adni?

White Mamba írta...

Szia!

Köszönöm a gyors válaszod :)

A planki.planki@gmail.com - ra tudsz e mailt küldeni.

Köszönöm előre is.

Iza. írta...

Nagyon szívesen :)

Névtelen írta...

Sziasztok. Most vásároltam ezt az 1,8 as űrtartalmú gépet. 60- 70 dkg fügelekvárt szerettem volna. Cukrot nem tettem bele csak vizet. Úgy odaégett,hogy 1 egész nap áztatás után is egy órát kellett sikálni a hozzá küldött tisztító kendővel.
Így használhatatlan bébi étel, krémleves és rizottó bármi készítésére,ami nem tej. Segítséget kérnék mi lehet a baj