2014. augusztus 26., kedd

Császármorzsa a sport szerelmeseinek.



(glutén, cukor-, tejmentes, paleo)

Csupán 2 fő összetevőből! Ez már azért ott van! :)

Az igazság az, hogy egy régi, kedves ismerősömmel találkoztam nemrég Debrecenben és szóba elegyedtünk egy pár percre. Régi motorosok vagyunk a bankszférában. Ő még minden reggel felköti a nyakkendőjét, hogy ügyfeleinek a legjobb pénzügyi megoldásokat kínálja. 

Nagyon örültem, mikor először Ő említette a Fitt fazekat, hogy szokta nézni. Róla érdemes tudni, hogy egy igazi sportman. Tisztában van az emberi test fizikai formálhatóságának minden részletével. Egészségesen él, nagyon igényes és fantasztikus sporteredményei vannak. 

A legújabb, a 2014-es augusztusi magyar bajnoki cím a Goldwin Pluss Beach Soccer Team keretein belül :)

Emellett biztos hallottátok a hírt, hogy a  Magyar Strandlabdarúgó Válogatott legyőzve a Lengyeleket feljutott az A-divízóba, így kvalifikálta magát az Európai Olimpiai Játékokra.

Ezzel történelmi sikert ért el!

Óriási eredmények! Nagyon gratulálok a Goldwin Pluss Csapatának és a Válogatottnak is!

Goldwin Pluss Beach Soccer Team
Nemzeti strandlabdarúgó válogatott.
EBSL-DÖNTŐ, TORREDEMBARRA 
Magyarország–Lengyelország 6–4 (3–0, 1–4, 2–0)
MAGYARORSZÁG: Ficsór (Szacskó) – Sebestyén, Jaksa, Ábel, Ughy, Simonyi, Fekete, Berkes, Badalik
Gólszerzők: Ughy (2), Ábel, Simonyi, Jaksa, Ficsór


„A magyar strandlabdarúgó-válogatott történelmi sikereket ért el Spanyolországban, az EBSL Promotional Final tornán: 20 ország válogatottját megelőzve feljutott az európai A-divízióba, valamint indulási jogot szerzett a 2015-ös, az Európai Olimpiai Bizottság által első alkalommal megrendezendő úgynevezett Európai Olimpiai Játékokra.” Olvasható az MLSZ oldalán.

Visszatérve a Zsolttal való találkozásomra, említette, hogy olyan jó lenne ha nagyon könnyen elkészíthető ételeket is mutatnék, mert azt tudja, hogy egészségeseket csinálok, csak olyan pikk-pakk elkészíthetőt szeretne. Gondoltam, hogy hááát én ilyeneket csinálok! Aztán elgondolkodtam, hogy hogy is van ez, hogy érthette?

Tény, hogy mi Nők azért valamilyen szinten gyakorlottak vagyunk a konyhában. Vannak Férfiak, akik szintén, sőt akik még a Nőket is lepipálják főzési tudásukkal és ínyencségükkel.

Azonban én találkoztam több, nagyon sokat dolgozó, mellette sportoló és egészségesen élő vagy egészséges életre vágyó Férfiemberrel is, akik kevés konyhai gyakorlattal és konyhai fantáziával rendelkeznek és a csirkemell + rizs variáción kívül csak kevés, sport mellett ehető ételt ismernek. 

Nah, Zsolt nem ilyen, de most mégis arra gondoltam, hogy fogok kifejezetten a főzni kevésbé tudó Férfiaknak is egy külön címkét csinálni, amibe olyan ételeket teszek fel, amelyek valóban nagyon egyszerűen elkészíthetőek és „pikk-pakk” megvannak :) Desszerteket és egyéb sós dolgokat is szerepeltetek majd benne.

Ebbe „Finomságok a sport szerelmeseinek” címkébe szeretném beletenni a következő desszertet is és ajánlom Zsoltnak. Remélem ízleni fog Neki! :)

Természetesen nem csak sportolók, hanem mindenki fogyaszthatja ezeket az ételeket is, csak tudjuk, hogy a benne lévő alapanyagok, hogyan hatnak szervezetünkre. Ebben segítek, ha szükséges, írjatok!

Császármorzsa sportolóknak.
Hozzávalók:

  • 2 egész banán (nem túl érett, mert az savasít)
  • 4 egész tojás
  • Néhány csepp kókuszolaj a sütéshez.
A többi hozzávaló választható:
  • 1 púpos evőkanál zabpehely
  • 1 mérőpohár gyors felszívódású vanília ízű PEAK Fusion fehérjepor (nekem kókusz volt itthon, az is jó volt).

Tehetsz még bele: 1 csapott evőkanál chia magot, fél citrom reszelt héját, cukorhelyettesítőt vagy nyírfa/kókuszvirágcukrot).

Tálaláskor: porcukor vagy Dia-Wellness porcukor helyettesítő és őrölt fahéj, lekvár, gyümölcs.

Banán, tojás és olaj a sütéshez mindenképpen kell, a többi hozzávalót, hogy hozzá teszed-e azt Te döntöd el.

A zabpehely és fehérjepor mennyiséget Te tudod szabályozni. Tehetsz bele kevesebbet vagy többet is, úgyis megsül.

Elkészítés:
  • A hozzávalókat tegyük turmixgépbe, turmixoljuk össze.
  • Vegyünk elő egy palacsintasütőt, tegyük rá a tűzhelyre és közepes hőfokra (elektromos tűzhely esetén 7-es hőfok) melegítsük fel.
  • Tegyünk bele néhány csepp olajat a serpenyőbe, majd tegyünk bele egy merőkanál tészta masszát. Folyassuk szét a teljes serpenyőben a masszát. Kb. 1-2 perc múlva egy lapos fakanál vagy palacsintakés segítségével lessünk alá a tésztának és ha szép halvány barna, akkor a fakanállal törjük össze a tésztát és még úgy is süssük egy kicsit. Olyan szép barnára, amilyen színűn Te szeretnéd majd megenni. Fém késsel ne piszkáld, mert a palacsintasütőnek a tapadásmentes részét megsértheted, utána szinte el is dobhatod a sütőt.
  • Ha ezzel megvagyunk egyből tehetjük tányérra és jöhet a következő kör sütés a palacsintatésztából.
  • Ha már elfogyott vagy két kör sütés elegendő az étvágyadhoz (a többi nyers masszát beteheted a hűtőbe, hogy másnap reggel kisüthesd) egy evésre, akkor a megsült tésztára tehetsz fahéjas porcukrot, lekvárt és gyümölcsöket és nyami :)
ui: Ha zabpelyhet teszel bele úgy már nem gluténmentes és nem paleo. Tojás, banán, chia: paleo. Fehérjepor, zabpehely nem paleo.

Nagyon jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)
Iza.

Nincsenek megjegyzések: