1 gombócban átlagosan
8,14 g fehérje és csak 6,38 g szénhidrát van.
Nagyon könnyed állagú, nagyon finom és fehérjében gazdag! :)
Múltkorában kiszámoltam, hogy mennyi fehérjét kellene nekem
és a Páromnak fogyasztani minden nap ahhoz, hogy szervezetünk ne az izmokból
kezdje el elvonni. Figyelembe véve, hogy inkább fehérje dús és szénhidrát
csökkentett időszakunkat éljük :)
Megállapítottam, hogy erre nagyon oda kell figyelnünk, mert
egy átlagos napon, a nagy rohanásban, nem fogyasztunk elegendő fehérjét. Ha nem
viszünk be a szervezetünkbe, akkor is használunk fel. (Erről később írni fogok.)
Esténként szoktam inni casein fehérjét. Hosszú felszívódású, 8 órán keresztül táplálja az izmokat
éjszaka.
Ezt szerettem volna beletenni valami finomságba, hogy Párom
édesszájúságát is kielégítsem. Sikerült! Nagyon örültem, ízlett neki :))
Fehérjedús, zsírszegény, cukormentes TÚRÓGOMBÓC |
..és hogy a húsimádó Férfi embereknek még vonzóbbá tegyem; figyeltem a tálalásra is ;)
Hozzávalók:
- 450 g zsírszegény túró (Meggle light túró vagy zsírszegény egyéb)
- 3 egész tojás
- 2 mérőkanál casein fehérje por, vanília ízű (mérőkanál a fehérje tasakjában)
- 2 csapott evőkanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4
- 2 csipet Himalaya só
- 1 citrom leve
- 1/4 - 1/3 mokkáskanál szódabikarbóna
- 2 csapott evőkanál útifű maghéj (psyllium)
- darált mandula vagy szelénes kalciton (Dénes natura termék).
Elkészítés:
A túrót a tojások sárgájával, a DW cukorhelyettesítővel, a
sóval, citrom levével keverjük össze. Ezután tegyük bele a Peak fehérje port,
majd az útifű maghéjat. Jól keverjük el. A tojás fehérjéket verjük fel kemény
habbá, mikor a félig felvertük, tegyük bele a szódabikarbónát. Ezután tegyük bele a felvert tojásfehérjét a
túrós masszába, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe addig amíg a
következővel el nem készülünk. Ez pedig a panír morzsa. 2 variációt mutatok, mindkettő nagyon fincsi (az én kedvencem a szelénes kalcitonos).
Mandulás panír morzsa:
Mandulát daráljuk le, serpenyőbe pirítsuk szép barnára
(óvatosan, hamar odaéghet), ennyi egyenlőre.
A ledarált mandulát tegyük egy tányérra, vegyük elő a
masszát, formáljunk gombócokat és forgassuk bele a mandula darába.
Marad a kezeteken is, büntetlenül nyalakodhattok.
Szelénes kalcitonos panír morzsa:
A szelénes kalcitonba teszünk DW 1:4 cukorhelyettesítőt és őrölt fahéjat ízlés szerint. Kész is van. Ebbe forgatjuk a gombócokat és ezután tesszük a hőálló tálba.
Szelénes kalcitonos panír morzsa:
A szelénes kalcitonba teszünk DW 1:4 cukorhelyettesítőt és őrölt fahéjat ízlés szerint. Kész is van. Ebbe forgatjuk a gombócokat és ezután tesszük a hőálló tálba.
A gombócokat és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 percig süssük.
Sütés után a mandula paníros gombócok. |
Tálalhatjuk:
- darált mandulát + cukorhelyettesítőt + fahéjat belekeverjük zsírszegény tejfölbe (mandula kimaradhat)
- Szelénes kalciton + fahéj + DW cukorhelyettesítő + natúr aktivia. (a szelénes kalciton elmaradhat.
- Dia-Wellness porcukor + fahéj kombó
- kókuszkrémet + fahéjat + cukorhelyettesítő mixet használunk
- szénhidrát szegény lekvárral
- bármivel amivel szereted
1 gombóc átlagosan
tartalmaz (zsírszegény túróból készítve:
Kalória: 116,6
Fehérje: 8,14 g
Szénhidrát: 6,38 g
Zsír: 6,5 g
Nagyon jó étvágyat hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése