2014. augusztus 5., kedd

Fehérjedús, zsírszegény, cukormentes TÚRÓGOMBÓC

Nem csak testépítőknek! :)

1 gombócban átlagosan 8,14 g fehérje és csak 6,38 g szénhidrát van.

Nagyon könnyed állagú, nagyon finom és fehérjében gazdag! :)
Múltkorában kiszámoltam, hogy mennyi fehérjét kellene nekem és a Páromnak fogyasztani minden nap ahhoz, hogy szervezetünk ne az izmokból kezdje el elvonni. Figyelembe véve, hogy inkább fehérje dús és szénhidrát csökkentett időszakunkat éljük :)

Megállapítottam, hogy erre nagyon oda kell figyelnünk, mert egy átlagos napon, a nagy rohanásban, nem fogyasztunk elegendő fehérjét. Ha nem viszünk be a szervezetünkbe, akkor is használunk fel. (Erről később írni fogok.)

Esténként szoktam inni casein fehérjét. Hosszú felszívódású, 8 órán keresztül táplálja az izmokat éjszaka. 

Ezt szerettem volna beletenni valami finomságba, hogy Párom édesszájúságát is kielégítsem. Sikerült! Nagyon örültem, ízlett neki :))

Fehérjedús, zsírszegény, cukormentes TÚRÓGOMBÓC
..és hogy a húsimádó  Férfi embereknek még vonzóbbá tegyem; figyeltem a tálalásra is ;)

Hozzávalók:
  • 450 g zsírszegény túró (Meggle light túró vagy zsírszegény egyéb) 
  •  3 egész tojás   
  • 2 mérőkanál casein fehérje por, vanília ízű (mérőkanál a fehérje tasakjában)
  • 2 csapott evőkanál Dia-Wellness cukorhelyettesítő 1:4
  • 2 csipet Himalaya só
  • 1 citrom leve
  • 1/4 - 1/3 mokkáskanál szódabikarbóna 
  •  2 csapott evőkanál útifű maghéj (psyllium) 
  •  darált mandula vagy szelénes kalciton (Dénes natura termék).
Elkészítés:

A túrót a tojások sárgájával, a DW cukorhelyettesítővel, a sóval, citrom levével keverjük össze. Ezután tegyük bele a Peak fehérje port, majd az útifű maghéjat. Jól keverjük el. A tojás fehérjéket verjük fel kemény habbá, mikor a félig felvertük, tegyük bele a szódabikarbónát. Ezután tegyük bele a felvert tojásfehérjét a túrós masszába, majd óvatosan keverjük össze. Tegyük be a hűtőbe addig amíg a következővel el nem készülünk. Ez pedig a panír morzsa. 2 variációt mutatok, mindkettő nagyon fincsi (az én kedvencem a szelénes kalcitonos).

Mandulás panír morzsa:
Mandulát daráljuk le, serpenyőbe pirítsuk szép barnára (óvatosan, hamar odaéghet), ennyi egyenlőre.
A ledarált mandulát tegyük egy tányérra, vegyük elő a masszát, formáljunk gombócokat és forgassuk bele a mandula darába. Marad a kezeteken is, büntetlenül nyalakodhattok.

Szelénes kalcitonos panír morzsa:
A szelénes kalcitonba teszünk DW 1:4 cukorhelyettesítőt és őrölt fahéjat ízlés szerint. Kész is van. Ebbe forgatjuk a gombócokat és ezután tesszük a hőálló tálba.
A gombócokat és 180 fokra előmelegített sütőben, 30-35 percig süssük.

Én 14 gombócot tudtam az adott alapanyagokból készíteni.
Sütés után a szelénes kalcitonos gombócok.
Sütés után a mandula paníros gombócok.
Tálalhatjuk:
  • darált mandulát + cukorhelyettesítőt + fahéjat belekeverjük zsírszegény tejfölbe (mandula kimaradhat)
  • Szelénes kalciton + fahéj + DW cukorhelyettesítő + natúr aktivia. (a szelénes kalciton elmaradhat.
  • Dia-Wellness porcukor + fahéj kombó
  • kókuszkrémet + fahéjat + cukorhelyettesítő mixet használunk 
  • szénhidrát szegény lekvárral
  •  bármivel amivel szereted
1 gombóc átlagosan tartalmaz (zsírszegény túróból készítve:
 
Kalória: 116,6
Fehérje: 8,14 g
Szénhidrát: 6,38 g
Zsír: 6,5 g

Nagyon jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)
Iza.

Nincsenek megjegyzések: