2014. augusztus 6., szerda

Mentás dinnyeleves, kókuszkrémes habbal (paleo)

Glutén-, tej-, hozzáadott cukor mentes, főzés nélküli!

Mentás dinnyeleves, kókuszkrémes habbal

Dinnyeszezon van! Juhééé! :) Én nagyon szeretem mind a görög, mind a sárga változatát. Nagyon finom és egészséges nyári gyümölcs. 
Ami jó, hogy itthon is megterem, így nem kell végigmennie különböző hosszú szállítási, tartósítási procedúrán. Már magyar is kapható, én a hazai dolgoknak vagyok a híve :)
Ezt a hűsítő, könnyed de tápláló levest ma találtam ki :) és gyorsan meg is osztom Veletek mert nagyon fincsi lett.


 Hozzávalók 2 személyre:


  • 450 g kimagozott görög dinnye húsa
  • 150 ml kókuszkrém (én a Cocomas kókuszkrémet használom 200 ml)
  • 3-4 friss mentalevél
  • 1 citrom héja és pár csepp leve
  • 2 csapott mokkáskanál konjac liszt
  • 1 csapott mokkáskanál Dia-Wellnes 1:4 cukorhelyettesítő

Elkészítés:
A dinnyét tegyük bele egy tálba, botmixerrel turmixoljuk le, majd tegyünk bele 50 ml kókuszkrémet és a menta leveleket. Turmixoljuk össze ismét. Így a mentalevelek összetörnek, kiadják az aromájukat. Tegyük félre picit állni, addig míg a citromos habokat elkészítjük.

Citromos hab:
100 ml kókuszkrémet habverővel picit verjünk ki (nem fog annyira felverődni, mint ha állati eredetű tejszín lenne), tegyük bele a reszelt citrom héjat, 3-4 csepp citromlét, 1 csapott kávéskanál DW cukorhelyettesítőt, majd fél kávéskanál konjac lisztet. Keverjük össze, majd várjunk vele, be fog sűrűsödni. Kóstold meg, hogy elég édes- e a Te ízlésedhez. Ha nem elég sűrű nagyon pici konjac lisztet még tehetsz bele; csak óvatosan mert nagyon sűrít a liszt. Olyan állagot kell kapnod, hogy a levesen ne follyon el.
Térjünk vissza a mentás, kókuszkrémes, dinnyés turmixunkhoz. Az egészet szitán öntsük át egy tálba, majd a fennmaradt mentaleveleket és a dinnye rostját egy evőkanállal passzírozzuk át. 
Dinnye szűrése, passzírozása
Ezután menta darabkák nélküli, finom állagú lét kapunk.Tegyünk bele 1,5 csapott kávéskanál konjac lisztet és keverjük el.

Nincs más hátra, mint tálalni

Néhány dinnye darabot tegyünk a tányér aljába.

 
Dinnyedarabok a leves betétjeként

Öntsük rá a kókuszkrémes, mentás dinnyelét, majd a citromos habokból tegyünk rá párat, amit egy kiskanál segítségével tudunk formázni.
Tegyük hűtőbe 20-30 percre.

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Nagy ölelés :)


Iza.

Nincsenek megjegyzések: