2015. január 19., hétfő

Fitt, répás zabpehely korong, fehérjével dúsítva.


Ti hogy vagytok a reggellel?
 
Kényelmes vagy rohanós?

Általában mindenkinek ki van számolva, meg van tervezve a reggele. Minden percnek lényeges tartalma van. Néhány perc csúszással, -mint pl. ha lenyomod az ébresztőórát és továbbalszol- , értékes perceket veszítesz vagy ha nem találod az autó kulcsát, hááát okoz bosszankodást, nem? Persze akkor, ha időre kell menned dolgozni vagy ügyet intézni.

Na és a reggeli? Valószínű, hogy ez fog elmaradni. Pont a reggel egyik legfontosabb tevékenysége. Egyszer-kétszer ha kimarad még nem nagy dráma, de hosszú távon egészségkárosító szövődménye lehet. Hogy miért fontos a reggeli és hogy hogyan tedd tartalmasabbá a már megszokott de kevésbé tápanyagdús reggelit, azt itt elolvashatod.

A zabpehely korongokat azért találtam ki, mert ha a reggelem rohanósan alakul, akkor is magamhoz tudom venni azokat a tápanyagokat, amik energikussá teszik a napomat, már reggel :)

Rostot, egészséges szénhidrátokat és fehérjét is tartalmaz. 3 az 1-ben!

Minden összetevője egészséges! Tele vitaminnal, magas ásványi anyag tartalommal.
 
Fitt, répás zabpehely korong, fehérjével dúsítva.
A hozzáadott friss gyümölcsök puhábbá teszik az állagát. Ezek adják meg édes ízét is, amelyet még kicsi mézzel megspékelünk.

Hozzávalók 18-21 db-hoz:

  • 250 g zabpehely (nagyobb szemű)
  • 50 g zabpehely (lágy, kisebb szemű; ha nincs, helyettesítheted a nagyobb szeművel)
  • 2 érett banán (nekem 265 g volt)
  • 2 közepes, édes, lédús alma
  • Sárgarépa (50-100 g)
  • 1,5 teáskanál fahéj vagy mézeskalács fűszer
  • 1 kávéskanál vanília kikapart belseje
  • 2 csipet Himalaya só
  • 3 evőkanál méz
  • 2 adagolókanál Whey Fusion, vanília ízű fehérje por (nekem a PEAK terméke volt itthon, elhagyható)

Elkészítés:
  • Az almát a banánnal, a fűszerekkel pépesre turmixoljuk.
  • A répát lereszeljük egy kis lyukú reszelőn.
Fitt répás zabpehely korong hozzávalók.

  • Minden hozzávalót összekeverünk, 10 percig pihentetjük (hogy a gyümölcsökben lévő folyadékot a zabpehely fel tudja szívni) és egy púpos evőkanállal, sütőpapirral kibélelt tepsire ráhalmozzuk a zabpelyhes keveréket és ujjunkkal fél cm-es vastagságúra ellapogatjuk..
Sütés előtt, félig ellapogatva.

  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 20 percig sütjük, szép halvány barnára.
Fitt, répás zabpehely korong, fehérjével dúsítva.
Fitt, répás zabpehely korong, fehérjével dúsítva.
Fitt, répás zabpehely korong, fehérjével dúsítva.
Nagyon jó étvágyat hozzá!

Nagy ölelés :)

Iza.

Nincsenek megjegyzések: