A mandulavaj egy
fantasztikus finomság :)
Sokrétűen felhasználható olyan süteményekbe, amelyekbe
vaj kell. Nagyon finom kekszek összeragasztásához de akár egyszerűen rá is
teheted a kekszre, nagyon finom ízt kölcsönöz neki. Brownieba is beleteheted
vagy én pl. a Liszt-, vaj-, olaj- és cukormentes zabpehely kekszemhez is ezt
használtam, amit nemsokára felteszek a blogra; Isteni lett :) Egyébként én sós formában is felhasználnám akár teljes kiörlésű tésztára pici parmezánnal vagy sörélesztőpehellyel; rá egy kis friss medvehagyma, oh de fincsi lehet, meg is csinálom... :)
Íze egyértelműen olyan,
mint a manduláé. Natúr formában a mandula édeskés ízét érezhetjük. Akik sok
természetes ételt fogyasztanak, Ők ki fogják érezni ezt a kis édes huncutságot.
Egyébként lehet bele tenni mézet vagy természetes édesítőt, nagyon pici
Himalaya sót, Így bármire kenve élvezhetjük ezt a különleges és mégis nagyon
egyszerű és természetes vajat.
Hozzávalók:
- Amennyi mandulavajat szeretnél, annyi natúr mandula a barna héjával együtt.
- Pici méz vagy vegánoknak kókuszvirág cukor vagy természetes édesítő
- Pici Himalaya só
Elkészítés:
- Tegyük bele a mandulát a robotgép aprító részébe (nem a turmix része; az én gépen 1200W-os), majd kb. 10-12 percig aprítsuk. Néha álljunk meg és az aprító faláról vegyük le a feltapadt manduladarabokat, közben a gép is pihen. Majd folytassuk az aprítást addig, amíg krémes állagú vajat kapunk.
Jó étvágyat hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése