Hogy milyen jótékony hatása van egészségünkre a
medvehagymának, azt itt
elolvashatod.
Hozzávalók:
- 200 g napraforgó mag
- 1 marék friss medvehagyma (lehet fél marék is ha kevésbé intenzív ízt szeretnél)
- Ízlés szerint Himalaya só, frissen őrölt bors
- 1 evőkanál hidegen sajtolt pirított tökmagolaj
- 8 evőkanál tisztított víz
Elkészítés:
- 150 g napraforgó magot áztassunk be kb 1 órára szobahőmérsékletű, tiszta vízbe.
- Közben kávédarálóban daráljuk le a megmaradt 50 g, száraz napraforgó magot, liszt/por állagúra
- A vízben áztatott napraforgómagot 1 óra után szűrjük le.
- A medvehagymát vágjuk össze.
- Az egész napraforgómaot, a darált napraforgómagot, a sót, borsot, az olajat és néhány kanál vizet tegyünk az aprítógépbe és jól aprítsuk össze.
- Majd adjuk hozzá a többi vizet is, így éri el krémes és kissé habos állagát.
Tippek Izától:
- A tökmagolaj helyett egyéb hidegen sajtolt olajat is adhatsz hozzá.
- Tálalni bármilyen kenyérkével, pászkával, pirítóssal nagyon finom. Mindenféle idényzöldséggel és csírákkal együtt pompás.
- A medvehagyma íze és illata a fokhagymához hasonlít, ezért ha olyan helyre mész, akkor gondold meg a medvehagymakrém fogyasztását, mert Te is illatozhatsz tőle.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése