Ebben a krémlevesben
nincs sem rántás, sem habarás, sem liszt vagy keményítő. A hagyma dinszteléséhez
sem használtam zsiradékot. Ez a leveske rostban gazdag és zsírszegény, így
vacsorára is fogyaszthatod bátran.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej brokkoli
- 1 db burgonya vagy édesburgonya (elhagyható)
- 1 gerezd fokhagyma
- 5-7 szál medvehagyma (vagy plusz 1 gerezd fokhagymával helyettesíthető)
- Néhány szál friss petrezselyem zöld
- 1 fej vöröshagyma
- Himalaya só, frissen őrölt színes bors
- 3-4 evőkanál zabtejszín (elhagyható)
Elkészítés:
- A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk össze és egy kis vízbe tegyük fel dinsztelni. Közben tegyünk bele egy kevés sót és borsot
- Mikor a hagymák üvegesre párolódtak, tegyük bele az összevágott medvehagymát és petrezselyem levelet és ezekkel is pároljuk picit.
- Ezután a rózsájára szedett, megtisztított brokkolit és a kockára vágott burgonyát tegyük bele egyszerre a fazékba és annyi vizet tegyünk a lábasba, hogy éppen ellepje a brokkolikat. Egy kicsit ki is lóghatnak a vízből.
- Főzzük puhára a zöldségeket.
- Húzzuk le a tűzről és botmixerrel mixeljük krémesre a levest.
- Szükség esetén sózzuk, borsozzuk és tegyünk bele 3-4 evőkanál zabtejszínt (elhagyható)
- A tejszínnel forraljuk fel ismét a levest és tálalhatjuk.
Tippek
Izától:
- Tálaláshoz és levesbetétnek az extra ropogós, gluténmentes nasit és egy pár szál napraforgó mag csírát használtam.
- Tálaláskot tehetsz rá pár csepp hidegen sajtolt tökmagolajat, így az olaj is megőrzi tápértékét és ezzel támogatja egészségedet.
- A burgonya kihagyható a levesből, ekkor még kevesebb vízben főzd a brokkolikat.
- A zabtejszín helyett állati tejszínt is használhatsz vagy el is hagyhatod.
Nagyon jó étvágyat!
Nagy ölelés :)
Iza.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése