2015. március 26., csütörtök

Zsírszegény, egészséges brokkoli krémleves.



Ebben a krémlevesben nincs sem rántás, sem habarás, sem liszt vagy keményítő. A hagyma dinszteléséhez sem használtam zsiradékot. Ez a leveske rostban gazdag és zsírszegény, így vacsorára is fogyaszthatod bátran.


Hozzávalók:

  • 1 közepes fej brokkoli
  • 1 db burgonya vagy édesburgonya (elhagyható)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-7 szál medvehagyma (vagy plusz 1 gerezd fokhagymával helyettesíthető)
  • Néhány szál friss petrezselyem zöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • Himalaya só, frissen őrölt színes bors
  • 3-4 evőkanál zabtejszín (elhagyható)
 Elkészítés:

  • A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk össze és egy kis vízbe tegyük fel dinsztelni. Közben tegyünk bele egy kevés sót és borsot
  • Mikor a hagymák üvegesre párolódtak, tegyük bele az összevágott medvehagymát és petrezselyem levelet és ezekkel is pároljuk picit.
  • Ezután a rózsájára szedett, megtisztított brokkolit és a kockára vágott burgonyát tegyük bele egyszerre a fazékba és annyi vizet tegyünk a lábasba, hogy éppen ellepje a brokkolikat. Egy kicsit ki is lóghatnak a vízből.
  • Főzzük puhára a zöldségeket.
  • Húzzuk le a tűzről és botmixerrel mixeljük krémesre a levest.
  • Szükség esetén sózzuk, borsozzuk és tegyünk bele 3-4 evőkanál zabtejszínt (elhagyható)
  • A tejszínnel forraljuk fel ismét a levest és tálalhatjuk.
  Tippek Izától:

  • Tálaláshoz és levesbetétnek az extra ropogós, gluténmentes nasit és egy pár szál napraforgó mag csírát használtam.
  • Tálaláskot tehetsz rá pár csepp hidegen sajtolt tökmagolajat, így az olaj is megőrzi tápértékét és ezzel támogatja egészségedet.
  • A burgonya kihagyható a levesből, ekkor még kevesebb vízben főzd a brokkolikat.
  • A zabtejszín helyett állati tejszínt is használhatsz vagy el is hagyhatod.

Nagyon jó étvágyat!

Nagy ölelés :)

Iza.

Nincsenek megjegyzések: