2015. július 1., szerda

2 összetevős, szénhidrátcsökkentett pita!!


Ez a pita eddigi gasztro alkotásaim egyik legszuperebb kreálmánya :)

Hogy miért?

Mert pikk-pakk kész van, mert finom és mert egészséges :) 

Nah és azért valljuk be, hogy mikor gyrost eszünk a töltelék; a finom husi, vegetáriánusoknál a tufu és a zöldségek, az ízletes szósszal a lényeg. A pita csupán arra van, hogy mindezeket egyben tartsa. Ezért lényeges, hogy kevés kalóriát de ezen belül egészséges tápanyagokat tartalmazzon.

/glutént és minimális tejfehérjét a lisztek tartalmaznak, ezért az erre allergiások ezt vegyék figyelembe/

Hogy még miért szeretem ezeket a kis batyukat? :)
  • Csupán 2 hozzávalóból áll.
  • Villámgyorsan elkészül: 3 perc összegyúrás, 15 perc pihentetés, 5 perc sütés.
  • 50 %-al szénhidrát csökkentett.
  • Élesztőmentes, sütőpormentes, tejmentes, tojásmentes, zsiradékmentes, cukormentes!
  • Magas fehérje- és vitamintartalom (B vitamin, niacin, triptofán a jó kedélyért, E vitamin, kálcium, foszfor, magnézium, szelén, stb.)
  • Magától szétnyílik, nem kell rásegíteni.
  • Vékony pitakenyér, amibe bármi tölthető.
  • Nejlon zacskóban, több napig friss marad.


Hozzávalók (8 pitához):
  • 1 bögre (250 ml-es ) teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 bögre Dia-Wellness Zéró6 lisztkoncentrátum
  • 2/3 teáskanál Tiszta só
  • 150 ml tisztított szobahőmérsékletű víz
  • Fél teáskanál szárított bazsalikom, oregánó (opcionális)

Elkészítés:
  • A liszteket keverjük össze a sóval.
  • Adagoljuk hozzá apránként a vizet és előbb egy kanál majd a kezünk segítségével gyúrjuk össze.
  • Az összegyúrt masszát tegyük be a hűtőbe legalább 15 percre.
  • Ezután vegyük ki a hűtőből és vágjuk 8 egyenlő részre, amiből csináljunk kis golyókat.
  • Lisztezett nyújtódeszkán a kis golyókat nyújtsuk ki kb. 2 mm vasatgságúra.


  • Közben a sütőt melegítsük elő 250 fokra.
  • A kinyújtott lapokat tegyük rá a sütőrácsra.


  • Lehetőséghez képest együk a forró sütő felsőbb részére a rácsot de arra vigyázzunk, hogy a pita emelkedni fog, ezért hagyjunk felül neki helyet.

Sütési hőfok: 250 fok.
Sütési idő: 5 perc.
  • A piták a 3. percben kezdenek emelkedni :)


A kész piták nem esnek össze de ha tárolni szeretnéd egy nejlonzacskóban, akkor miután kihűltek nyugodtan összelapíthatod. Később, mikor előveszed akkor is megmarad benne az üreg.

Jó étvágyat!

Nagy ölelés!

Iza.

3 megjegyzés:

Razana írta...

Remekul neznek ki a pitaid!

Iza. írta...

Kedves Razana!

Nagyon kedves vagy! Koszi!:)

Névtelen írta...

Kedves Iza!
Az lenne a kerdesem, hogy a lisztkoncentratum helyettesitheto-e valam modon? Elore is koszi a valaszt! :)