2015. szeptember 1., kedd

Almás céklasaláta vegán tartármártással.

Ezt a céklasalátát már csak a színe miatt is érdemes elkészíteni. Valóban olyan lilás pink, mint a fotón :)

Cukormentes, tojásmentes, állati tejföl/joghurt mentes.

Roppanós, friss, édeskés és nagyon lédús. Akár magában, akár köretnek is tökéletes.

Az év minden szakában meg lehet csinálni, hiszen csupán cékla és alma kell hozzá. Nem kell attól sem megijedni, hogy majonézes. Még nyáron sem kell félni, hogy esetleg a tojás a majonézben hamar megromlik, mert ezt az almás céklasalátát vegán tartármártással készítettem. Nincs benne se tojás se állati tejföl.

Csak természetes cukrokat tartalmaz.

Magas a vitamintartalma, hiszen a cékla és az alma is vitaminbomba. A céklának kiemelkedő a B1, B2 és C vitamin tartalma. 90 %-a víz, alacsony a kalóriatartalma. Magas a flavonoid tartalma, kiváló antioxidáns forrás. Említésre méltó a kalcium, cink, folsav, szeléntartalma.

Hozzávalók 3 személyre:
  • 3-4 közepes cékla
  • 1-2 közepes, édes, ropogós alma
  • Kb. 2-3 dl vegán tartármártás, aminek receptje itt olvasható
Elkészítés:
  • A céklákat megmossuk, nem kell meghámozni és megfőzzük.
  • Ha megfőtt és kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk.
  • Belevágdossuk az almát is.
  • Ráöntjük a vegán majonézt és jól összekeverjük.
  • Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Tippek Izától:
  • Ha nagyon diétázol, akkor hagyd el az alapmajonézt és csak a szója joghurtot keverd össze pici citromlével, természetes édesítővel, pici mustárral és egy csipet sóval. 
  • Én a Sojade szója joghurtot szoktam használni. Bio boltokban kapható. A szupermarketekben a Joya megvásárolható, az egy kicsit savanyúbb, mint a Sojade.
Jó étvágyat!

Nagy ölelés :)
Iza.

Nincsenek megjegyzések: