2016. július 14., csütörtök

Krémsajtos, vegán sushi quinoával.

Nagyon könnyen elkészíthető, nagyon egészséges finomság.
A sushi elegáns, a sushi akkor jó ha nagyon friss, a sushi szép, a sushi különleges, egészséges zsírokkal, tápláló vitaminokkal, ásványokkal.

… és mindezt otthonunkban is könnyedén elkészíthetjük.

Különlegessége ennek a vegán sushinak, már maga az, hogy vegán, emellett, hogy a fehér ragacsos sushi rizs helyett quinoát használtam, illetve vegán krémsajtot is tartalmaz, amely a többi friss zöldség mellett selymes, mennyei ízt kölcsönöz a makiknak.

Megmondom őszintén, hogy nagyon szeretem a sushit de csak kivételes esetben megyek el sushibárba, mert nekem ott nem elég gazdag a vegán sushi a beltartalmát, változatosságát tekintve. Tesznek bele néhány zöldséget de nekem az nem mindíg ad kielégítő íz- és tápanyagélményt. Így történt az, hogy inkább megcsináltam a saját sushireceptemet :)
Hozzávalók:
  • 1 bögre (250 ml-es) quinoa
  • 1,5 bögre tiszta víz
  • Fél teáskanál só
  • 1 evőkanál rizsszirup
  • 1 evőkanál rizsecet
  • 1 szál kígyóuborka
  • 1 db avokádó
  • 1 szál sárgarépa
  • 2-3 levél fodros saláta
  • 3-4 db nori, alga lap
  • 150 g vegán krémsajt (én a Tofutti krémsajtot használtam, ami szója alapú de lehet kapni szójamentes vegán krémsajtot is).
  • Szójaszósz, wasabi tálaláskor
Elkészítés:
  • A quinoát jól mossuk át majd a vízben a sóval, kevergetés nélkül, fedő alatt puhára főzzük.
  • Mikor kézmelegre kihűlt hozzáadjuk a rizsszirupit és a rizsecetet, majd a kezünkkel jól összenyomkodjuk. Erre azért van szükség mert a quinoa szemek peregnek és ha nem nyomkodjuk, törjük össze, akkor ki fog jönni a feltekert makikból.
  • Ha a quinoa teljesen kihűlt, kezdhetjük a feltekerést, ehhez segítségül szolgál a lenti videó.
  • Tálaláskor szójaszószt és wasabit tegyünk a makik mellé.
TV2-FEM3 Café élő adás felvétele, amiben a recept és a sushi tekercselés is hallható, látható :)





Jó étvágyat!
Iza.

Nincsenek megjegyzések: